Legile si teoremele generale ale campului electromagnetic

Trimis la data: 2010-05-28
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 65
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Larisa_A
Dimensiune: 629kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Din punctul de vedere al relatiei cauza - efect, legile sunt fie legi de stare si se exprima prin relatii intre marimi simultane, fie legi de evolutie si se exprima prin relatii in care intervin si derivate in raport cu timpul ale marimilor de stare. Daca pentru enuntarea lor nu sunt, respectiv sunt necesare marimi de material, legile se clasifica in legi generale si legi de material.
Vascozitatea electrica. La viteze mari de variatie in timp, polarizatia electrica temporara a unor dielectrici nu depinde numai de intensitatea campului electric, ci si de transformarea care a precedat starea considerata. Acest fenomen de polarizare cu efecte ereditare este numit vascozitate electrica si este insotit de pierderi de energie.
O aproximare a dependentei polarizatiei de intensitatea campului electric este data de formula lui Boltzmann:Din anularea fluxului electric nu rezulta si anularea inductiei electrice.

In general, in acest caz sarcinile electrice din interiorul suprafetei Σ alcatuiesc un sistem complet de sarcini; integrala efectuata pe portiunile de suprafata prin care liniile de camp ale inductiei electrice intra in suprafata Σ este egala si de semn opus cu integrala de suprafata pe portiunile suprafetei prin care liniile de camp ies din Σ.Din relatia (5.19) rezulta ca liniile de camp electric sunt linii deschise care diverg din sursele pozitive ale campului (de divergenta pozitiva) si converg in sursele negative ale campului (de divergenta negativa).

c. Forma locala a legii fluxului electric pe suprafete de discontinuitate. Relatia (5.19) este valabila numai in domeniile in care inductia electrica este functie continua de punct. Fie Sd o suprafata de discontinuitate a inductiei electrice, care separa domeniile 1 si 2 in care inductiile D1 si D2 sunt functii continue de punct (fig. 2.24). Daca se noteaza cu ρA densitatea de suprafata a sarcinii electrice pe suprafata Sd, rezulta (2.103):Conductoare liniare, izotrope si omogene.

Experienta arata relatiile (3.73), stabilite in regim stationar, sunt valabile si in regim variabil in timp pentru conductoarele de prima speta, independent de starea lor cinematica pana la frecvente de ordinul 1013 Hz. Generalizarea relatiilor (3.73) constituie legea conductiei electrice (legea lui Ohm) sub forma locala: in fiecare punct dintr-un conductor liniar, omogen si izotrop, de prima speta, independent de starea lui cinematica, densitatea curentului electric de conductie este proportionala cu intensitatea campului electric:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.