Legislatia achizitiilor publice

Trimis la data: 2010-10-07
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 99
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: John_P
Dimensiune: 181kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Legislatia achizitiilor publice contine urmatorii termeni specifici:
- contractul de achizitie publica reprezinta actul juridic cu titlu oneros, incheiat in scris intre una sau mai multe autoritati contractante, pe de o parte, si unul sau mai multi operatori economici, pe de alta parte, avand ca obiect executia de lucrari, furnizarea de produse sau prestarea de servicii, in baza O.U.G. nr. 34/2006;
- contractul de concesiune de lucrari publice este contractul care are aceleasi caracteristici ca si contractul de lucrari, cu deosebirea ca in contrapartida lucrarilor executate contractantul, in calitate de concesionar, primeste din partea autoritatii contractante, in calitate de concedent, dreptul de a exploata rezultatul lucrarilor pe o perioada determinata sau acest drept insotit de plata unei sume de bani prestabilite;

Cursuri similare:

O autoritate contractanta din domeniul apararii tarii si securitatii nationale are obligatia de a aplica prevederile O.U.G. nr. 34/2006 sub rezerva cazurilor care pot conduce la furnizarea unor informatii a caror divulgare ar fi contrara intereselor esentiale de securitate ale tarii sau implica protectia unor interese esentiale de securitate ale tarii in legatura cu productia sau comercializarea de arme, munitii si material de razboi.

Guvernul are dreptul de a stabili prin hotarare circumstantele si procedurile specifice pentru atribuirea contractelor de achizitie publica in aceste cazuri, fara ca acest lucru sa conduca la alterarea concurentei pe piata produselor care nu sunt destinate unor scopuri specific militare.
O.U.G. nr. 34/2006 nu se aplica pentru atribuirea contractului de achizitie publica in cazul in care se indeplineste cel putin una dintre urmatoarele conditii:

- contractul a fost declarat cu caracter secret de catre autoritatile abilitate potrivit prevederilor legale in vigoare;
- contractul este inclus in categoria informatiilor secrete de stat, in conformitate cu legislatia in vigoare privind protectia informatiilor clasificate;
- indeplinirea contractului necesita impunerea unor masuri speciale de siguranta, pentru protejarea unor interese nationale, potrivit prevederilor legale in vigoare.

O.U.G. nr. 34/2006 nu se aplica pentru atribuirea contractului de achizitie publica de catre structuri ale autoritatilor contractante care functioneaza pe teritoriul altor state, atunci cand valoarea estimata a contractului este egala sau mai mica decat pragurile valorice prevazute la art. 124 din O.U.G. nr. 34/2006 (adica 100.000Euro, fara TVA - pentru produse si servicii, respectiv 750.000 Euro, fara TVA - pentru lucrari).

Pentru atribuirea contractelor de achizitie publica a caror valoare estimata este mai mare decat cea prevazuta la art. 19 (adica 15.000 Euro, fara TVA - pentru produse servicii si lucrari), trebuie sa se asigure aplicarea principiilor generale prevazute in O.U.G. nr. 34/2006, publicitatea la nivel local si respectarea prevederilor art. 35-38 din O.U.G. nr. 34/2006, reprezentand cerinte minime in acest sens.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.