Liste si baze de date Excel

Trimis la data: 2010-08-30
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 21
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Ionut Torodut
Dimensiune: 1439kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pe langa deosebitele performante in calculul numeric si in operatiunile cu formule complexe, Excel permite si lucrul cu liste. Prin lista se intelege o colectie de elemente denumite inregistrari (records), fiecare inregistrare fiind structurata in unitati de informatie denumite campuri (fields). Aceasta organizare, pe linii si coloane, faciliteaza sortarea si cautarea informatiilor. In plus, aceasta organizare se aseamana cu cea folosita in sistemele de gestiune a bazelor de date, motiv pentru care listele mai complexe si cu un volum mare de date sunt denumite baze de date. Astfel, o baza de date Excel poate fi vazuta ca o colectie foarte mare de date care asociaza mai multe liste (tabele sau foi de calcul).

Cursuri similare:

Dupa efectuarea unei sortari, este posibila revenirea la ordinea initiala a listei. Pentru aceasta, inaintea sortarii, se ataseaza listei o coloana distincta in care se genereaza numarul de ordine (index) al fiecarei inregistrari. Ulterior, dupa sortare, pentru a reveni la ordinea initiala se sorteaza lista, ascendent, dupa coloana indecsilor.
Rapid, pentru sortarea datelor dupa un singur criteriu (coloana curenta) se pot folosi, din bara cu instrumente Standard, pictogramele Sort Ascending (A-Z) sau Sort Descending (Z-A). Dupa caz, aceste pictograme permit sortarea alfabetica /crescatoare si respectiv sortarea invers alfabetica /descrescatoare in functie de natura campului pe care este plasat prompterul sistem (sir de caractere, valori numerice, date calendaristice).

Regasirea datelor incarcate in liste sau baze de date se poate realiza in doua moduri:folosind din formularul de date butonul radio Criteria;folosind optiunea Filter din meniul Data.
Formularul de date ofera posibilitatea cautarii si editarii, la un moment dat a unei singure inregistrari, in timp ce optiunea Filter permite afisarea, in acelasi timp, a tuturor inregistrarilor care respecta criteriul sau criteriile stabilite. Criteriile sunt instructiuni transmise de catre utilizator programului Excel pentru o anumita operatiune de cautare in lista. La randul lor filtrele pot fi obtinute cu ajutorul comenzilor AutoFilter si Advanced Filter.

Comanda - AutoFilter ofera un acces rapid la informatiile care raspund conditiei de filtrare afisand aceste date in foaia de calcul. Dupa cum se observa din figura nr. 3.3, la lansarea acestei comenzi, in dreapta fiecarui nume de camp este plasat un buton-sageata care permite selectarea sau construirea criteriului /criteriilor de selectie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.