Logica juridica

Trimis la data: 2010-09-03
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 86
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Elena_N
Dimensiune: 164kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Folosirea asa-zisului "plural al majestatii" sau "pluralul autorului" este o forma de falsa modestie, ca sa nu spun o forma de ipocrizie. A recurge la exprimari de tipul "(noi) credem, presupunem, sustinem,... etc." este o modalitate de a asuma (cu ce drept ?) complicitatea celor ce receptioneaza sau pot, in principiu, receptiona mesajul. Daca se poate, o complicitate aprobativa... In ciuda exemplului atator "autoritati", reale sau pretinse, este o fuga de raspundere. Trebuie sa-ti asumi intotdeauna responsabilitatea celor enuntate, fie ca-ti apartin, fie ca nu. Literatura stiintifica anglo-saxona este un bun exemplu in acest sens. Este un exercitiu de sinceritate si curaj...

Cursuri similare:

Acest curs I.D. este o premiera absoluta pentru autor. Efortul subsemnatului a constat practic in "traducerea" in sistem I.D. a volumului I din cartea "Introducere in logica si argumentarea juridica", Editura Scoala Vremii, Arad, 2000. Aceasta carte este inceputul unui proiect ce se va desfasura pe cinci volume.

Prezentul continut este amendat, in final, cu o serie de consideratii introductive in retorica juridica - parte a unui alt proiect ce a demarat in anul 2002. De asemenea, la fiecare unitate de parcurs - in sistemul I.D. - am adus intrucatva la zi bibliografia recomandata studentilor, sub formularea "Resurse bibliografice". Ceea ca apare ca "Referinte biubliografice pentru Unitatea..." reprezinta sursele de documentare ale autorului pana in anul 2000.

I.-4. Modul de structurare a materialului pe unitati de invatare, felul in care au fost concepute Obiectivele fiecarei unitati / subunitati ( Competente, respecvtiv, Performante ) imi apartin. De aceea imi asum toata raspunderea, cu convingerea ferma ca este foarte mult loc pentru mai bine. In cadrul Aplicatiilor am pus accent pe potentialul creativ al studentilor. Sub acest aspect, am fost intotdeauna un optimist...

O serie de probleme aplicative au fost preluate - integral, sau cu unele modificari - din lucrarile la care am facut expres trimitere la bibliografie. Sistemul de redactare a continutului informational - de tipul "in cascada" - imi este propriu. Asa cum m-a ajutat pe mine sa ma controlez logic la fiecare pas, tot asa sper sa fie de ajutor pentru cei ce vor studia disciplina Logica juridica.

Reiterand rugamintea de a fi inteles pentru posibilele scapari, erori, incompletitudini, s.a.m.d., imi exprim anticipat recunostinta celor care - prin observatii, critici, sugestii etc. - ma vor ajuta la redactarea unei noi editii a acestui Curs I. D. de Logica juridica.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.