Logistica depozitarii marfurilor

Trimis la data: 2010-07-22
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 14
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Mili Oprescu
Dimensiune: 81kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Constructie logistica: Depozit sau zona de triere, nod al unei retele care poate apartine unui prestator, unei intreprinderi industriale sau unui distribuitor. Exista 2 tipuri de depozite: depozitul de uzina, care are ca functie stocarea iesirilor din lantul de productie al unei intreprinderi industriale si depozitul central, care centralizeaza stocurile care provin de la mai multe unitati de productie.

Cursuri similare:

Piata imobiliara pentru intreprinderi se caracterizeaza printr-o prezenta puternica a investitorilor straini, care poseda cea mai mare majoritate a patrimoniului inchiriat de catre intreprinderi.
c. investitorii pot fi specializati in domeniul logistic sau generalisti. Logica lor de dezvoltare se sprijina pe termenul lung. Prin urmare, acestia urmaresc obtinerea securitatii economice a plasamentelor lor, privilegind astfel zonele logistice cele mai apropiate de marile bazine de consum, cu riscul de accentua fenomenele de metropolizare.

O aceeasi intreprindere poate realiza atat functii ale promotorului, cat si ale investitorului. Ponderea investitorilor in realizarea amplasamentelor logistice este legata ca importanta de mijloacele lor financiare. Ei joaca un rol pivot intre colectivitatile teritoriale si utilizatorii platformei. d. societatile de consultanta in domeniul imobiliar destinat intreprinderilor intervin in vanzarea sau inchirierea in intregime sau partiala a imobilului. Competenta lor consta in cautarea cladirilor care trebuie inchiriate sau vandute, a constructiilor la cheie etc.

De asemenea, aceste societati au dezvoltat noi servicii: studii pe piata depozitelor, analiza mediului economic, legislativ, studii ale marilor fluxuri de marfuri si infrastructuri de transport.
e. chiriasii sunt fie expeditorii, fie logisticienii. Acestia din urma prefera inchirierea spatiului din motive de flexibilitate si de mobilitate. Aceasta tendinta de inchiriere favorizeaza metropolizarea depozitelor si, de asemenea, constructia noilor depozite, ceea ce pune problema vechilor depozite.

Prin urmare, chiriasii cauta contracte de inchiriere care sa nu depaseasca 3 ani, in timp ce investitorii ar dori sa inchirieze spatiul pe o perioada mai lunga (6 pana la 9 ani). Aceasta vointa de a avea contracte de inchiriere pe perioade relativ scurte este, in principal, legata de scurtarea duratelor contractelor logistice intre prestatori si expeditori. Toti acesti actori si indeosebi promotorii tind sa "detaseze" funciarul logistic de intreprinderile industriale si de prestatorii logistici. Aceasta tendinta conduce la "fragilizarea" investitiilor logistice in masura in care inchirierea este facilitata si chiriasul poate schimba locul de implantare (amplasare) la circa 3 ani. In consecinta, inchirierea este modul cel mai cautat de catre intreprinderi.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.