Lucrul fortelor - energia unui camp electric

Trimis la data: 2010-02-11
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: Adelian radu
Dimensiune: 42kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Dupa cum se cunoaste din mecanica, unui sistem de corpuri ce interactioneaza prin forte conservative i se poate asocia o energie potentiala prin relatia:
(I.40)
unde W este energia potentiala iar L este lucrul fortelor conservative. Evident, energia potentiala este definita pana la o constanta aditiva. Pentru a fixa aceasta constanta impunem conditia:

Cursuri similare:

Fie o sarcina distribuita uniform pe o suprafata sferica de raza a si o suprafata gaussiana, Σi, de forma sferica, concentrica cu distributia de sarcina electrica, de raza r < a. Datorita simetriei sferice, intensitatea campului electric, pe suprafata gaussiana, se poate calcula cu ajutorul legii lui Gauss integrala (vezi formula (I.25)):Este deosebit de important sa se cunoasca valoarea campului electric chiar pe suprafata sferei de raza a.

Pentru a afla valoarea campului pe suprafata distributiei de sarcina, se porneste de la observatia fizica conform careia sarcina electrica nu poate sa fie perfect superficiala. Sa admitem ca sarcina electrica este distribuita in mod uniform intr-un strat de grosime r
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.