Macroeconomie - curs 1

Trimis la data: 2009-09-05
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 24
Nota: 9.88 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut Tudose
Dimensiune: 43kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Studiul economiei are ca punct de plecare unitatile econom institutionale/ agentii economici, adica cei care fac activ economica; intreprinderile, detinatorii de capital, lucratorul care este necesar si se implica in diferite active, primariile, sectii financiare.
In acest sens am analizat consumatorul, cum face acesta sa-si maximizeze consumul, cum decide el sa consume in functie de venit.
De asemenea am analizat producatorul care poate produce de la bombe la ace de gamalie, cum de decide cat sa produca, cum sa produca, ce cantitate si cum sa-si stabileasca pretul.

Cursuri similare:

In limitele granitelor unei tari, in contextual degaturilor dintre acestea formeaza economia unei tari obiectul de studio al stiintei denumite macroeconomie. Aceasta stiinta este centrata pe cunoasterea componentelor economiei nationale sip e analiza interactiunilor adica relatia acesteia cu economiile altor tari. Desi obiectul de studio al acestei stiinte este ca si in cazul macroeconomiei tot activ. Economica analiza fenomenelor si proceselor economice are loc pe o treapta superioara.

In loc sa se preocupe de intreprinzator, de intreprindere, de consummator sau de orice altfel de agent sau unitate economica macroeconomia studiaza consumul gospodariilor sau menajelor luate impreuna, studiaza de asemenea toate celelalte sectoare institutionale.
Macroeconomia opereaza pe grupe mari de agenti economici cunoscute sub denumirea de sectoare institutionale si cu agregatele, care concentreaza rezultatele obtinute de ele precum si marimea fluxurilor economice care au permis realizarea lor.

Economia unei tari functioneaza pe baza unor lanturi de legaturi care se dezv intre toate unitatile economice din toate sectoarele institutionale prin intermediul pietelor. Toate acestea la un loc formeaza o tesatura de legaturi cu un continut extreme de diversificat.
In afara acestei tesaturi nici o unitate economica nu poate sa existe. O astfel de economie dezvolta si relatii mai ample si mai restranse cu alte tari, dar relatiile din interior de regula sunt mai puternice si sunt sustinute de numerosi factori care le confera coeziune.

Asemenea factori sunt institutiile politice, economice, de securitate ale statului, moneda nationala, unitatea de limba, traditiile si cultura.Substanta macroeconomica o formeaza fenomenele si procesele economice prin care se induc lanturile de legaturi sau fluxurile economice. In functie de continutul acestor fluxuri se coreleaza activit economice in cadrul unei tari.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.