Macroeconomie si politici macroeconomice

Trimis la data: 2010-04-16
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 131
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: Alexandra_P
Dimensiune: 168kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Macroeconomia are functia instructiv educativa de a-i ajuta pe studenti, viitori specialisti in domeniu, sa-si formeze o gandire complexa, coerenta si critica cu privire la modul de functionare a economiei contemporane. Pe fundalul unui sistem notional adecvat, aceasta disciplina universitara isi asuma misiunea civica de a contribui la analiza si evaluarea problemelor multiple si controversate ale tranzitiei Romaniei la o economie de piata eficienta, echilibrata si echitabila, menita sa asigure inscrierea tarii pe o traiectorie normala, ascendenta.
Domeniul de studiu al Macroeconomiei s-a conturat, in timp, intr-un amplu proces de confruntare a diverselor curente de gandire economica. Macroeconomia cerceteaza economia nationala in ansambul ei, vizand agregarea comportamentelor individuale ale egentilor economici la nivelul intregii economii, ca si efectele globale care rezulta - somaj, inflatie,dezvoltare ciclica, dezechilibrul schimburilor economice externe, relatiile economice externe.

Fundamentele teoretico-metodologice si aplicative insusite la disciplina Macroeconomie reprezinta premise ale unei pregatiri superioare a studentilor prin celelalte discipline economice din planurile de invatamant ale facultatilor. Numai in acest fel, se asigura formarea unor economisti cu profil larg, cu o gandire creativ-prospectiva, capabili sa se incadreze cu profesionalism la locurile de munca si sa contribuie la solutionarea problemelor economice.

In acest context, se acorda atentia necesara intelegerii oportunitatilor de care pot beneficia unitatile economice individuale si raportarea lor la economia nationala precum si masuri si politici de crestere economica, de stabilitate economica, sustinerea investitiilor, etcLucrarea de fata este conceputa ca un material menit sa orienteze pe studenti in procesul de aprofundare a cunostintelor teoretice si practice si cuprinde:

Obiective: rolul lor este sa ghideze spre ceea ce este esential si asigura firul logic si cronologic in derularea activitatii economice, permitand insusirea cunostintelor de la simplu la complex.
Teste grila si probleme: au functia principala de a solicita gandirea si perspicacitatea studentului; unele teste grila sunt concepute ca instrumente de sistematizare a problemelor, altele sunt menite sa initieze si sa obisnuiasca studentii cu calculul economic.

Titluri de referate si de lucrari complexe: studentii sunt orientati, prin formularea titlurilor respective, sa cerceteze problemele teoretice fundamentale cuprinse in manual; unele titluri pot face obiectul referatelor la cercurile stiintifice studentesti sau pot fi adoptate ca subiecte orientative pentru lucrarile de licenta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.