Management de caz

Trimis la data: 2010-06-14
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 61
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Robert_U
Dimensiune: 61kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
"Managementul de caz reprezinta un concept ce desemneaza o metoda de coordonare si integrare a serviciilor sociale, medicale si educationale destinate categoriilor de populatii vulenrabile si defavorizate si de organizare si gestionare a interventiilor specifice realizate de catre diferiti specialisti, in acord cu obiectivele stabilite pentru schimbarea situatiilor problematice ale beneficiariilor."(Cojocaru Stefan, Cojocaru Daniela, 2008,24)
Responsabilul de caz prevenire este profesionistul care asigura coordonarea activitatilor de asistenta sociala desfasurate in interesul superior al copilului din familie, avand drept scop principal elaborarea si implementarea planului de servicii pentru prevenirea separarii copilului de familie; colaboreaza cu profesionistii care elaboreaza si implementeaza programele personalizate pentru copii in cadrul serviciilor de prevenire, numiti responsabili de interventie.

Responsabilii de caz din protectie speciala sunt profesionistii din cadrul serviciilor rezidentiale (cu exceptia centrelor maternale), care asigura coordonarea activitatilor legate de elaborarea si implementarea tuturor programelor de interventie specifica (PIS), care colaboreaza cu profesionistii care elaboreaza si implementeaza PIS, numiti generic responsabili de PIS, aflati in serviciile de protectie si in alte servicii din alte institutii.

Responsabilii de caz din centrele maternale asigura coordonarea activitatilor legate de elaborarea si implementarea programelor personalizate de interventie (PPI).
Este compusa din echipa de specialisti, multidisciplinara si, dupa caz, interinstitutionala, precum si interventia punctuala a unor specialisti colaboratori atunci cand este necesar.

Atat managerul de caz cat si responsabilul de caz prevenire asigura implicarea si conlucrarea, pe tot parcursul etapelor manegementului de caz, a acestor specialisti pentru ca respectivul caz sa fie solutionat in cele mai bune conditii. Echipa multidisciplinara ajuta managerul de caz sau responsabilul de caz prevenire sa rezolve cazul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.