Management in ecologie

Trimis la data: 2009-09-11
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 30
Nota: 9.55 / 10
Downloads: 0
Autor: Bogdan Hrusca
Dimensiune: 131kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In general un Sistem de Management de Mediu (SMM) trebuie sa ofere toate detaliile necesare pentru evaluarea impactului asupra mediului a tuturor proceselor si procedurilor, astfel incat sa faciliteze: luarea deciziilor, previziunile strategice, conceptele de dezvoltare, proiectare, prelucrare, ambalare, distributie si comercializare, fara efecte negative asupra mediului.
In acest sens, alaturi de SMM exista in prezent un cuprinzator set de instrumente ale managementului de mediu care ajuta la solutionarea problemelor in conditiile respectarii cerintelor dezvoltarii durabile.

Cursuri similare:

Institutiile guvernamentale au nevoie de un mecanism, ca si de instrumente specifice pentru a-si realiza programele, politicile si strategiile nationale de protectie a mediului. De asemenea, conducatorii intreprinderilor au descoperit, la randul lor, ca le sunt necesare instrumente de mediu pentru a-si concretiza deciziile luate in sistemul de management de mediu.

In ultimii ani, o data cu evolutia inregistrata la nivelul managementului de mediu au devenit operationale o serie intreaga de instrumentemanageriale de protectie a mediului.Aceste instrumente sunt astfel structurate incat sa imbunatateasca sistemul de luare a deciziilor, de informare a managerilor si a altor categorii de personal, cu scopul final al imbunatatirii performantelor de mediu ale intreprinderilor. Ele au fost promovate in numeroase tari, fiind la indemana companiilor pentru a fi adoptate si utilizate in mod voluntar fara presiuni legislative.

Comunicarea este elementul cel mai stimulant al unui sistem de management de mediu. Fara comunicare nu exista dezvoltare. Comunicarea interna consta inainte de toate din mesaje si documente destinate angajatilor, mesaje din partea conducerii catre angajati si consiliul de conducere cat si din politica de mediu cu obiectivele si telurile specifice. Comunicarii interne ii apartin si rapoartele despre formarea, dezvoltarea SMM-ului.

Comunicarea externa poate avea forme multiple, este destinata clientilor, administratiei publice, mass media, asociatiilor profesionale si tuturor celor care sunt interesati de produsele si serviciile intreprinderii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.