Management international comparat

Trimis la data: 2010-10-04
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.92 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionela_T
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In multe situatii, oamenii asociaza recunoasterea diferentelor culturale cu o gandire simplista, primitiva si imorala. Multi manageri care recunosc diversitatea in organizatii sunt etichetati de colegii lor, in special in USA, ca periculosi, rasisti, etnocentristi si neprofesionali. Normele culturale, in special in America de Nord, incurajeaza managerii in a persista in ignoranta cu privire la rasa, sex, etnicitate si a vedea oamenii doar ca indivizi care trebuie judecati si apreciati numai in raport cu calificarile profesionale.
Recunoasterea (acceptarea) apare cand un manager realizeaza ca oamenii din grupuri culturale diferite se comporta diferit si ca diferenta afecteaza relatiile lor cu organizatia.Orice firma ce practica un management transcultural trebuie sa inceapa cu un efort concentrat de a recunoaste diversitatea cultural.

Cursuri similare:

In timp ce diversitatea genereaza probleme inprocesul de convergenta, ea conduce la
avantaje in procesul de divergenta.
Diversitatea devine cea mai avantajoasa cand organizatia doreste sa se extinda, respectiv
sa-si largeasca perspectivele, abordarea, orizontul noilor idei, operatiile adica fabricile, productia unui produs sau planurile ei de marketing.

Diversitatea este un avantaj in asezarea startului organizatiei pentru un nou proiect, crearea de idei noi, dezvoltarea unui plan nou de marketing, planificarea unei noi fabrici sau evaluarea tendintelor dintr-o noua perspectiva.Organizatiile sinergice isi instruiesc si educa salariatii de a recunoaste diferentele culturale si de a folosi deosebirile in scopul crearii de avantaje pentru organizatii.

Daca organizatiile vad influentele diversitatii culturale, atat pozitive cat si negative, asa cum se intampla in cadrul organizatiilor sinergice, atunci strategiile lor vor fi de a controla si conduce influentele diversitatii culturale mai mult decat diversitatea insasi.
Sinergia culturala ca o abordare a controlului si managementului impactului diversitatii culturale, implica un proces in care managerii elaboreaza politici, strategii, structuri si practici bazate pe - dar nu limitate la - modelele culturale ale membrilor organizatiei si ale clientilor.

Organizatiile sinergice culturale creaza forme noi de management si organizare care depasesc valorile culturale ale membrilor organizatiei.
Aceasta abordare recunoaste deopotriva si asemanarile si diferentele dintre nationalitatile care compun o organizatie multiculturala si sugereaza ei nu trebuie nici sa ignoram, nici sa minimalizam diversitatea culturala, ci sa mergem mai departe si sa o vedem, ca pe o sursa in proiectarea si dezvoltarea organizatiilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.