Managementul activitatilor comerciale

Trimis la data: 2010-06-01
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 18
Nota: 9.73 / 10
Downloads: 7
Autor: Loredana Nae
Dimensiune: 35kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
1. Prognoza vanzarilor
Indiferent de dimensiunea organizatiei comerciale fiecare din acestea trebuie sa-si determine capitalul necesar desfasurarii activitatii pe care si-o propun sa o desfasoare capacitatilse de comercializare, stocurile, volumul reclamei si a cheltuielilor pe care o implica aceasta, necesarul de personal si estimarea veniturilor ce pot fi obtinute din activitatea lor.Prognoza vanzarilor reprezinta o estimare a volumului vanzarilor pe care o organizatie comerciala isi propune sa le realizeze intr-o perioada de timp.Prognoza este alcatuita din trei parti : A ,B, C.

Cursuri similare:

Partea A contine nivelul total al cererii pe baza numarului de consumatori, a dezideratelor acestora si a caoacitatii de cumparare.Partea B contine estimarea vanzarilor la nivel de ramura pe baza rezultatelor din perioadele anterioare a situatiei prezente si viitoare.Partea C contine estimarile pentru organizatie realizata pe baza cotei de piata controlata de firma in prezent si intentiilor de viitor.

Dupa perioadele la cre se refera prognozele sunt :
-pe termen scurt( o singura perioada comerciala) si sunt necesare pentru determinarea nivelului stocurilor si a fluxului de numerar.
-pe termen mediu, determinate pentru 1- 3 ani si sunt necesare pentru determinarea echipamentelor care vor fi achizitionate, a necesarului de materii prime, a fortei de munca necesara s. a.
-pe termen lung se intind pe perioade de pana la 10 ani. Ele sunt necesare pentru construirea de noi cladiri, pentru modificarea amplasamentelor si a tehnologiilor.

Indiferent la care din acestea ne referim, prognozele sunt necesare Producatorilor de bunuri si servicii, distribuitorilor, departamentului de personal, departamentului de achizitii, departamentului financiar, departamentului de marketing, departamentului de cercetare dezvoltare de noi produse.

2 Regulile fundamentale ale prognozarii
Exista mai multe regului care trebuiesc respectate in procesul de alcatuire a prognozelor. Trebuie facuta distinctie intre informatiile hard si cele soft. Cele dintai sunt din trecut si sunt certe iar datele soft se bazeaza pe atitudini si parereri.

Sa se utilizeze pe cat mai putine variabile si sa se faca distinctia dintre variabileledependente si cele independente.
Utilizarea unor indicatori cat mai siguri( numarul de locuinte construite, productia de caramida,sau venituldisponibil.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.