Managementul activitatilor financiar-contabile

Trimis la data: 2010-01-30
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Horia_P
Dimensiune: 29kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Derularea oricarei activitati economice intr-o forma organizata impune intocmirea, existenta unei evidente - evidenta economica -reprezentand consemnarea intr-o anumita ordine, pe baza unor principii stabilite, a modului de desfasurare a activitatii dintr-o organizatie. Evidenta economica foloseste un sistem de indicatori cantitativi si calitativi ce reflecta in mod analitic si sintetic situatia activitatii economice a intreprinderii. Unitatile de masura utilizate pot fi, in principal, unitati fizice/naturale (care sunt sugestive, dar care nu pot fi folosite la generalizari, comparatii etc.) si valorice/banesti, care permit astfel de generalizari.

Cursuri similare:

Din punct de vedere organizatoric evidenta contabila poate fi centralizata (exista un singur compartiment de contabilitate) sau descentralizata (o parte a operatiilor economice se contabilizeaza in cadrul subunitatilor, iar alta parte la nivelul intreprinderii, unde se centralizeaza si operatiile contabilizate de subunitati), in timp ce, din punct de vedere temporal, ea este curenta/primara (inregistrari zilnice ale existentei, miscarilor, transformarilor mijloacelor

materiale si banesti) si periodica - lunara, trimestriala, semestriala, anuala (se intocmeste la sfarsitul perioadei de gestiune prin insumarea datelor tuturor unitatilor din cadrul organizatiei in vederea obtinerii indicatorilor necesari centralizarii si caracterizarii in ansamblu a activitatii acesteia).
Evidenta statistica reflecta pe ansamblu situatia intreprinderii folosind un sistem de indicatori sintetici exprimati in unitati relative, care sunt utilizati pent6.2. Rolul si obiectivele activitatiilor financiar-contabile

Asa cum s-a aratat in debutul acestui capitol, activitatile financiar-contabile sunt grupate in doua categorii distincte: activitati financiare si activitati contabile.
Rolul activitatilor financiare rezulta din definirea acestora si anume verificarea modului de constituire a resurselor financiare ale intreprinderii, a modului de alocare, de stabilire a destinatiilor acestora. In cadrul lor se includ activitati legate de calculatia costurilor produselor, de plati si incasari, de analiza economica a acestora (prin utilizarea unor indicatori sintetici), respectiv activitati de verificare financiara (care joaca un rol deosebit, mai ales in intreprinderile mijlocii si mari).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.