Managementul carierei

Trimis la data: 2014-03-10
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 8.51 / 10
Downloads: 23
Autor: Octavian_S
Dimensiune: 24kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Conceptul de cariera are mai multe intelesuri.Cariera = avansare, ascensiunea intr-o organizatie sau in ierarhia profesionala.
Cariera = profesie; anumite ocupatii constituie o cariera (manageri, profesionisti, militari), in timp ce alte ocupatii sunt gandite ca "posturi" (ospatari, muncitori necalificati sau vanzatori).
Cariera = succesiunea de posturi de-a lungul vietii activeCariera = serie de roluri de-a lungul vietii legate de experienta. Cariera = percepere individuala a succesiunii si comportamente, asociata cu experientele si activitatile de munca de munca de-a lungul vietii personale.

Cursuri similare:

Managementul carierei este procesul de proiectare si implementare a scopurilor, strategiilor si planurilor care sa permita organizatiei sa-si satisfaca necesitatile de resurse umane, iar indivizilor sa-si indeplineasca scopurile carierei lor.Managementul carierei planifica si modeleaza procesul indivizilor in cadrul unei organizatii in concordanta cu evaluarile nevoilor organizatorice, precum si cu performantele, potentialul si preferintele individuale ale membrilor acesteia.

Astfel, managementul carierei cuprinde integrarea planificarii si dezvoltarii carierei, iar, intr-o acceptie mai larga, implica interdependente functionale ale planificarii carierei individuale, planificarii carierei organizationale si dezvoltarii carierei.
promovarea unei politici de dezvoltare corespunzatoare a carierei in concordanta cu natura activitatii desfasurate, precum si cu nevoile si posibilitatile individuale si organizationale;
integrarea nevoilor si aspiratiilor individuale in nevoile si obiectivele organizationale;

• satisfacerea nevoilor organizationale de dezvoltare si amplificare a imaginii pozitive sau favorabile a organizatiei prin recunoasterea nevoilor de pregatire si dezvoltare a angajatilor;
• identificarea si mentinerea celor mai buni angajati sau a acelora cu perspective profesionale certe prin satisfacerea nevoilor profesionale si a aspiratiilor personale pe termen scurt si lung;
• elaborarea unor planuri de cariera sau introducerea unor scheme de promovare speciale pentru angajatii competenti pentru care nu sunt disponibile posturi corespunzatoare;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.