Managementul inovarii

Trimis la data: 2010-11-11 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 9 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Liviu_T Dimensiune: 24kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Managementul inovarii, denumit in literatura anglo-saxona managementul cercetarii si dezvoltarii, vizeaza cresterea competitivitatii firmelor prin innoirea si dezvoltarea sau ameliorarea continua a produselor si a tehnologiilor. Drept urmare, managementul inovarii implica planificarea, organizarea, conducerea si controlul urmatoarelor activitati specifice inovarii tehnologice sau de produs: cercetare; proiectare; fabricatie; testare; comercializare; service.
In continuare managementul inovarii va fi abordat din perspectiva functiilor managementului: planificare, organizare, conducere si control.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Acest tip de planificare vizeaza dezvoltarea intreprinderii, si anume: expansiunea, diversificare, crestere interna si externa, investitii etc.
Planificarea strategica este axata pe relatiile intreprinderii cu mediul si apeleaza mai putin la cifre, dar necesita o analiza aprofundata a oportunitatilor si riscurilor previzibile.
Planificarea strategica cauta un raspuns la trei intrebari fundamentale: unde se afla acum intreprinderea? Unde vrea sa ajunga? Cum poate sa ajunga acolo?

Daca prima intrebare necesita o evaluare a situatiei prezente, cea de-a doua intrebare implica determinarea obiectivelor dorite, iar cea de-a treia solicita o prezentare in linii generale a actiunilor proiectate si o analiza a impactului financiar al acestor actiuni.
Planificarea strategica descrie fazele de actiune in vederea desfasurarii strategiilor pe termen lung (3-7 ani sau mai multi) menite sa asigure dezvoltarea si viabilitatea firmei.

Planificarea strategica porneste de la oportunitatile pietei determinate prin studii de marketing. Ea fixeaza obiectivele specifice (cota de piata, rentabilitatea, volumul vanzarilor) pentru a sustine misiunea companiei. Participarea compartimentului de marketing la planificarea strategica este esentiala si indispensabila, iar managementul interpreteaza nevoile pietei, pe care le transpune in produse si servicii corespunzatoare. Pe aceasta baza se dezvolta atat procesele de planificare strategica, cat si cele de marketing strategic.
Cele patru faze de evolutie ale planificarii strategice se prezinta in figura urmatoare:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.