Managementul integrat al mediului, al calitatii si securitatii

Trimis la data: 2010-11-08
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 15
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Ramona Ulete
Dimensiune: 38kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Pentru intreaga lume, dar mai ales pentru Europa, etapa actuala sufera transformari profunde, de asezare intr-o directie cu noi coordonate politice, sociale si economice. Astfel, putem accepta schimbarile sau nu, problema importanta este de a ne adapta lor atunci cand este benefic pentru toate partile interesate. in contextul actual, pentru cresterea afirmarii in cercetare prin managementul calitatii, organizatiile sunt constiente din ce in ce mai mult de necesitatea de a satisface toate partile interesate, altfel spus nu numai clientii lor, dar si insasi personalul lor, proprietarii sau actionarii lor, furnizorii, partenerii si mediul social.

Cursuri similare:

Aceasta noua abordare in relatiile dintre partile participante reanalizeaza conceptul de dezvoltare durabila, vizand perenitatea. Protectia mediului devine, in mod rapid, o problema globala, tot mai strict reglementata. Astfel, importanta ei in previzionarea strategiilor de dezvoltare este prioritar. Aceasta realitate mentine asupra organizatiilor si a managerilor acestora o presiune care, negestionata la timp si eficient, poate deveni sufocanta si in final, chiar letala.

Din acest punct de vedere, implementarea de catre organizatiile sau companiile care interactioneaza semnificativ cu mediul a unor sisteme de management de mediu performante si recunoscute devine stringenta. Pentru a supravietui si a construi ceva durabil, managerii trebuie sa accepte acest lucru.Prioritatea pentru organizatii este buna lor mobilizare si dinamizarea ansamblului de actori in aplicarea unor sisteme de management din ce in ce mai evoluat. Pentru aceasta noua abordare organizatiile utilizeaza un numar considerabil de norme publicate cu referire la diverse domenii: calitate, mediu, sanatate si securitatea muncii, evaluarea riscurilor, etica etc.

Multitudinea de schimbari, asupra modului de tratare(atentie) a tuturor partilor organizatiei au dus la necesitatea de a ne referi la un sistem de management din ce in ce mai diversificat, dar care poate fi integrat sau armonizat in cadrul cererii globale de management, catre concepte comune, care duc in final la satisfacerea ansamblului de actori ai lantului de creatori de valoare:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.