Managementul intreprinderilor mici si mijlocii

Trimis la data: 2010-10-04
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 74
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adina Rusu
Dimensiune: 128kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
CONCEPTE DE BAZA: intreprinderi mici si mijlocii, intreprinderi mari, domeniu de activitate, facilitati economico-financiare, fiscale si bancare, activitate de cercetare-dezvoltare, inovare tehnologica, echipe de manageri, abilitatile manageriale, mediul exterior, resursele intreprinderii, modele univariabile, modele multivariabile, incubatoare de afaceri, agentii de consultanta, manager, abilitatea intreprinzatorului, caracteristici de personalitate, abilitati mentale, cunostinte de specialitate, abilitati de comunicare, capacitate decizionala, profilul intreprinzatorului.

Cursuri similare:

Multe intreprinderi mici si mijlocii esueaza ca rezultat direct al managementului gresit. Pregatirea managerilor in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii trebuie sa cuprinda dobandirea cunostintelor referitoare la etapele dezvoltarii intreprinderii si in functie de ele sa se determine cerintele de management. In economia de piata s-a constatat o lipsa generala de calitati si cunostinte manageriale.Mediul exterior influenteaza direct existenta si dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii. Datorita dimensiunii lor ele sunt mai sensibile la factorii perturbatori comparativ cu intreprinderile mari.

Resursele intreprinderii (resursele umane, dotarea tehnica, resursele materiale, resursele financiare etc.) determina direct succesul acesteia pe piata. S-au facut cercetari privind posibilitatea de previzionare a esecului intreprinderilor mici si mijlocii. In acest scop specialistii au construit modele financiare de previziune a esecului, cum ar fi urmatoarele:Modele univariabile care incearca sa prevada esecul studiind nivelul si tendintele unui singur indicator financiar. Se pot folosi urmatorii indicatori financiari: raportul dintre fluxul de numerar si datoria totala, raportul intre venitul net si activele totale, raportul intre datoriile totale si activele totale, raportul intre capitalul circulant si activele totale.

Probabilitatea de eroare a acestor indicatori scade pe masura ce perioada la care se aplica este mai indepartata de momentul inregistrarii falimentului. Modele multivariabile care combina mai multi indicatori, carora li se aplica ponderi diferite pentru a obtine un profil mai complet al intreprinderii: raportul intre capitalul circulant si activele totale, raportul intre veniturile brute si activele totale, raportul intre vanzari si activele totale, raportul intre valoarea pe piata a actiunilor si valoarea contabila a datoriei totale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.