Managementul investitiilor si sistemelor financiare

Trimis la data: 2015-02-25
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 32
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 1
Autor: boier.cristina
Dimensiune: 625kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
INVESTITIILE, privite ca suma a cheltuielilor facute pentru realizarea de noi obiective, dezvoltarea/modernizarea celor existente, reprezinta o cheltuiala certa pentru un viitor ce contine elemente de incertitudine, generate de obicei de evolutia pietei.
PROCESUL INVESTITIONAL
a fost si ramane un proces complex, care inglobeaza toate activitatile si operatiunile intreprinse pentru plasarea unor capitaluri proprii sau atrase, cu scopul realizarii si punerii in functiune a unor obiective economice, sociale sau de alta natura, precum si fructificarea resurselor banesti plasate la alti intreprinzatori (cu titlul de actiuni, obligatiuni etc.).

Cursuri similare:

In sens contabil,
desemneaza alocarea unei resurse disponibile pentru procurarea unui activ, care va determina fluxuri financiare de venituri si cheltuieli.
Conceptul de investitii poate avea astfel doua sensuri:
1. un sens larg, conform caruia investitiile cuprind toate cheltuielile sau alocarile de fonduri de la care se asteapta niste venituri viitoare.

2. un sens restrans, conform caruia investitiile reprezinta cheltuieli ce se efectueaza pentru obtinerea de active fixe.
In concluzie, investitia reprezinta o alocare permanenta de capitaluri, in achizitia de active fixe si / sau financiare, care sa permita desfasurarea unor activitati rentabile, superioare ratei actuale de rentabilitate a intreprinderii si acoperitoare pentru riscurile asumate. Principalul risc asumat este alocarea azi a unui capital, in speranta obtinerii viitoare a unor fluxuri de beneficii.

CLASIFICAREA INVESTITIILOR
-investitia tehnica privind achizitia, constructia si montajul unor masini, utilaje, instalatii, mijloace de transport etc.
-investitia in resurse umane in formarea, calificarea, specializarea personalului
-investitii financiare in cumpararea de titluri de participatie la alte societati comerciale
-investitii comerciale pentru publicitate si reclama etc.
Un prim criteriu la clasificarea investitiilor este conturat de politica generala a intreprinderii. Tipurile de investitii rezultate in urma acestei clasificari sunt fiecare rezultatul aplicarii unei anumite strategii de dezvoltare.

investitii interne, rezultate in urma aplicarii unei strategii de crestere interna, concretizata in specializarea productiei si consolidarea pozitiei pe piata. Aceste investitii se fac in cercetare - dezvoltare, in modernizarea tehnologiei de productie si a relatiilor de distributie si in specializarea personalului;
investitii externe, rezultate ale aplicarii unei strategii de diversificare a activitatii, de speculare a oportunitatilor de pe pietele de capitaluri;
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.