Managementul organizatiilor si proiectelor

Trimis la data: 2010-03-26
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 111
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut_N
Dimensiune: 205kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Suntem martorii unui timp al incertitudinilor. Si totusi, cu seninatate si calm se pot formula aprecieri definitive, raspicate, care sa nu ingaduie alternative. In trecut exista o experienta sociala comuna, care incerca sa impuna sistematic un singur adevar, dovada ca nu reusim sa ne desprindem inca de unic in favoarea pluralitatii. In asemenea conditii demersul nostru abordeaza managementul ca un fenomen de mari dimensiuni, complex a carui necesitate obiectiva rezulta din insasi natura muncii sociale.
Parintii managementului clasic, Taylor si Eayol au sustinut ca acest fenomen - managementul - da nastere de fapt intregii dezvoltari economice si sociale. Se vorbeste de o dezvoltare rapida, generata de energii manageriale in idea ca dezvoltarea depinde mai mult de energia umana, decat de bogatia economica. Managementul ar trebui situat pe acelasi plan cu tehnica noua, in sensul ca oricat ar fi aceasta de performanta, eficienta nu poate fi valorificata decat de un manager corespunzator.

Desi reusita succesului managementului este sustinuta deopotriva de stiinta, tehnologie, cultura, inteligenta, ratiune si spirit, realitatea este prea complexa pentru a putea fi tratata cu precizia si rigoarea stiintifica necesara.In momentul de fata ne aflam in situatia de a regandi, a interoga asupra a ceea ce este sau pare evident, de la sine inteles, in multe din campurile esentiale ale exprimarii noastre ca societate europeana la inceput de secol si mileniu.Iar interogarea informatizata face parte,fara indoiala, din aceste ganduri esentiale. Avem curajul necesar? Ne aventuram in acest demers ?

Ma tem ca nu avem de ales, de data aceasta ne preseaza chiar realitatea. Sunt gandurile cu care incepem acest demers, parafrazand titlul uneia din conferintele carturarului roman sosit de pe taramul latino-american. Iata-le: a recastiga libertarea de a gandi, a practica aventura de a gandi, a exersa puterea de a gandi; a consfinti curajul de a gandi.Consideram demersul nostru ca o provocare intelectuala, pentru o mai profunda meditatie asupra rostului fiecaruia si a raporturilor generate de metodologia si tehonologia procesului managerial in domeniul structurilor militare si nu numai.

Socotim benefica la aceasta ora interogarea asupra potentialului structurilor militare care asteapta sa fie pus in valoare pe o treapta de eficacitate activa. De cele mai multe ori atunci cand se vorbeste de managementul schimbarii cuvintele sunt asociate cu echipamente si structuri, uneori cu proceduri. Din ce in ce mai des se vorbeste de banii necesari si de multe ori evolutia lor dorita se descrie sintetic prin cuvantul modernizare. Exista inca o resursa despre a carei modernizare se vorbeste mai putin - resursa umana.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.