Managementul productiei - Modul 1

Trimis la data: 2016-05-30
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 86
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 0
Autor: jess81
Dimensiune: 1539kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui curs:
Structura organizatorica a unei intreprinderi are 2 componente:

a. Structura de management(departamentele si compartimentele functionale);
b. Structura de productie (structura de desfasurare efectiva a procesului de productie).

Cursul de management al productiei se ocupa, in principal, de structura aratata la punctul b.

Structura de productie cuprinde ansamblul de verigi structurale (utilaje, locuri de munca, sectii, ateliere etc. si legaturile dintre acestea).

Veriga este unitatea de productie ce executa semifabricate sau operatiuni partiale care intra in componenta produsului finit (loc de munca, atelier, sectie, uzina etc).
La liniile de productie in flux continuu transportul semifabricatelor intre locurile de munca se face in mod continuu dupa un tact stabilit, fiecare operatie avand timpul de executie un multiplu al tactului.

Prin tact se intelege intervalul de timp la care linia de fabricatie livreaza un singur produs.

La cea de a doua categorie (flux intermitent) nu exista o sincronizare a executarii in timp a operatiilor tehnologice (nu exista un tact bine stabilit).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.