Managementul productiei industriale

Trimis la data: 2010-04-12
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 62
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Lavinia_T
Dimensiune: 109kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Asigurarea calitatii reprezinta acea componenta a managementului calitatii axata pe furnizarea increderii ca cerintele calitatii vor fi respectate.
Asigurarea calitatii in procesul de productie este determinata de o serie de factori (fig. 1.1)cum ar fi : masinile si utilajele de productie; organizarea fluxului de fabricatie; mijloace de masurare; scule si dispozitive; materii prime si materiale; forta de munca.
Masinile si utilajele trebuie sa aiba o precizie care sa satisfaca tolerantele impuse de documentatia de fabricatie, fiind necesar respectarea regimului de lucru stabilit in specificatiile de proiectare tehnologica.

Cursuri similare:

. De exemplu, pentru imbutelierea sticlelor , este necesar ca masina sa dozeze cantitatea de lichid in limitele de toleranta stabilite, insa pentru ca operatia sa decurga corect, trebuie respectati parametrii prevazuti in tehnologie (viteza de inaintare a benzii, timpul de imbuteliere).
Organizarea fluxului de fabricatie impune o astfel de amplasare a masinilor, astfel incat sa se asigure o circulatie continua a materialelor aflate in diferite stadii de prelucrare. In acest scop, sunt necesare dispozitive de transport si depozitare in care sa fie asezate si protejate materialele in timpul circulatiei de la o masina la alta, precum si locuri speciale in care sa se izoleze rebuturile, pentru a elimina posibilitatile de a fi reintroduse in fluxul de fabricatie. Pe langa acesti factori obiectivi, se impune insa si dezvoltarea unei culturi a calitatii productiei, ceea ce presupune reglarea corecta a masinilor, fixarea corecta a materialelor de prelucrat in dispozitive.
Mijloacele de masurare trebuie sa corespunda preciziei si domeniului de masurare prevazut in documentatie. De asemenea, se impune elaborarea unor tehnologii de control adecvate prin care se specifica: verificarile si incercarile produsului pe fluxul de fabricatie; metodele de control si aparatele de masura folosite; criteriile de acceptare.
Sculele si dispozitivele trebuie sa fie in limitele de toleranta prescrise, fiind necesar ca operatorii sa le utilizeze corect.
Materiile prime utilizate in procesul de fabricatie trebuie sa corespunda normelor de calitate stabilite in specificatiile de proiectare. In acest scop, se impune verificarea caracteristicilor de calitate la intrarea materialelor in procesul de productie.
Forta de munca directa si indirecta trebuie sa aiba nivelul de pregatire si calificare profesionala corespunzatoare cerintelor locului de munca, dar pentru asigurarea calitatii este necesar atat responsabilizarea angajatilor cat si o mai mare implicare a acestora in realizarea sarcinilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.