Managementul productiei si competitivitatea intreprinderii industriale

Trimis la data: 2010-05-22 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Radu_S Dimensiune: 31kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In acest sistem intrarile sunt formate din factorii de productie structurati pe elemente, iesirile sunt reprezentate de produsele si serviciile obtinute, iar procesul de transformare este concretizat in totalitatea actiunilor constiente ale angajatiilor, bazate pe folosirea si transformarea factorilor de productie - care constituie intrari - in produse si serviciile, ce reprezinta iesirile din sistem.
Volumul productiei trebuie sa fie estimat functie de analiza previzionala a cerintelor pietei astfel incat fluctuatiile acesteia sa fie acoperite prin programe cantitative de productie corelate cu fluctuatiile cererii de piata.

Din acest punct de vedere o intreprindere trebuie sa gaseasca un raspuns adecvat la urmatoarele probleme: inflatia, managementul resurselor umane, protectia mediului si a consumatorilor si criza de energie. Pe masura dezvoltarii industriei, studiile de specialitate au aratat ca este posibil sa se introduca metode stiintifice in organizarea activitatii de productie, aplicabile nu numai in productia industriala ci in diferite alte activitati complementare celei de productie.

De asemenea utilizarea informaticii a largit considerabil aria sistemelor de control planificat, tratamentul informatiei ca si al automatizarii metodelor de productie. In plan uman, eficacitatea productiei se regaseste in gradul de imbunatatire a protectiei, a confortului muncitorilor si functionarilor ca si in efectele sale asupra mediului inconjurator.

In cadrul acestui model, cuplajul reactiv sau proactiv intre intreprindere si clientii sai este asigurat prin crearea unui ansamblu coerent de management numit excelenta, TQM (Total Quality Management) sau WCM (World Class Management).
Pentru a realiza efectiv acest cuplaj trei "motoare" sunt puse in opera: cel al stapanirii calitatii corespunzand demersurilor TQC (Total Quality Control), cel al stapanirii timpului legat de demersurile JIT (Just In Time) si SCE (Simultaneous and Concurrent Engineering) si, in final, cel al stapanirii productivitatii cu demersul TPM (Total Productive Maintenance).

In acest context, managementul productiei industriale are un rol esential asigurand, prin metode si tehnici specifice, adaptarea potentialului competitiv al firmei la cerintele pietei. El include responsabilitatea conceptiei produsului si a procesului de productie, planificarea si controlul, de asemenea organizarea si coordonarea muncitorilor si a functionarilor cu scopul major de a asigura un nivel al competitivitatii ridicat.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.