Managementul proiectului

Trimis la data: 2014-01-26
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 271
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Lazuran Mrguta
Dimensiune: 292kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Proiectele fac parte din viata noastra inca din cele mai vechi timpuri: Noe a construit arca, Apolodor din Damasc a construit podul peste Dunare, Leonardo da Vinci a pictat Mona Lisa, Gustave Eiffel a costruit Turnul Eiffel, Henri Coanda a construit primul avion cu reactie sau pur si simplu fiecare dintre noi am organizat o petrecere sau am redactat un raport cu privire la o perioada de activitate, toate acestea sunt proiecte. Se cunoaste faptul ca alte multe proiecte similare au fost finalizate cu succes chiar daca adesea timpul si bugetul programat pentru realizarea proiectului au fost depasite.

Cursuri similare:

Pe buna dreptate se poate pune intrebarea de ce se bucura astazi managementul proiectelor de un atat de mare interes? Un posibil raspuns ar fi ca pe de o parte s-a schimbat audienta iar pe de alta parte miza este foarte mare. Literatura de specialitate evoca primul proiect care a folosit tehnici de gestiunea proiectului, dezvoltarea submarinului Polaris in anii '50 in SUA, si aminteste ca a fost din punct de vedere tehnic si administrativ un cosmar. Specialistii au fost chemati sa planifice si sa urmareasca nenumarate studii, lucrari si activitati de productie consumandu-se munti de hartie pentru a documenta aceasta munca complicata.

Oamenii credeau ca managementul proiectelor este o disciplina de inalta tehnologie caracterizata prin grafice si tabele confuze iar realizare sa a durat extraordinar de mult fiind piatra de incercare a celor mai buni specialisti.Cu certitudine inca este necesara imbunatatirea structurarii problemelor tehnice complexe ridicate de diverse proiecte. Aceast lucru este necesar celor care vor sa-si faca o cariera din aceasta meserie, pentru a intelege cum se planifica si cum se conduc proiectele, mai ales ca in ultimii ani, proiectele sunt tot mai prezente in viata noastra. Tot mai multe organizatii isi indeplinesc sarcinile prin realizarea de proiecte de toate tipurile si marimile.

In acelasi timp a aparut o noua specializare a managerului: managerii de proiect, oameni care chiar daca nu si-au propus niciodata in cariera lor sa devina manageri de proiect, au inteles ce este managementul proiectelor si au invatat sa practice aceasta meserie incat sa fie capabili sa realize un proiect cu succes pentru a inainta in cariera. In aceste cazuri, managementul proiectelor a devenit mai mult un cumul de cunostinte si deprinderi necesare decat o cariera aleasa.

Prezenta lucrare ajuta la intelegerea principiilor de baza ale succesului in managementul proiectelor. Analizele tehnice complexe sunt simplifacte pentru a lua mai putin de 10 minute pentru a fi intelease. Cartea introduce lectorul in tipul de informatii necesare pentru a planifica si conduce proiectele ca si in cele mai importante metode privind utilizarea informatiilor in mod usor si eficient.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.