Managementul regiilor autonome si a societatilor comerciale

Trimis la data: 2010-11-13 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 31 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Rodica Gramda Dimensiune: 260kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Richard L. Dnaft: Managementul presupune atingerea scopului organizational printr-o conducere efectiva si eficienta,ca urmare a planificarii,organizarii,coordonarii si controlului resurselor organizationale. A.M.Hitz: Managementul reprezinta integrarea si coordonarea eficace si eficienta a resurselor in scopul atingerii obiectivelor dorite.Pailippe Gurmel: Managementul este ansamblul demersurilor, metodelor si proceselor de planificare,organizare,alocare a resurselor,control,activare si animare a unei intreprinderi.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Baza obiectiva a aparitiei managementului a constituit-o activitatile comunitare, umane, managementul fiind un proces de orientare a activitatii oamenilor in scopul realizartii unor obiective.Pe masura dezvoltarii sociale omenesti preocuparile in domeniul managementului s-au intensificat si amplificat, managementul incepand sa fie considerat ca forma specifica de munca intelectuala ,cu o functie bine precizata bazata pe un important fond ,in continua crestere de cunostinte stiintifice.

Cu toate acestea abia la inceputul secolului XIX managementul a inceput sa fie considerat o activitate distincta desfasurandu-se pe diferite nivele ierarhice, iar primele lucrari dedicate in exclusivitate acestei problematici au aparut la inceputul secolului XX.Cunostintele de management au devenit indispensabile in conducerea fiecarei afaceri, fie ca aceasta sa se dezvolte intr-o firma mica sau intr-o mare societate transnationala. In literatura de specialitate managementului i s-au dat diferite acceptiuni fiind considerat ca proces, ca disciplina, ca personal (manageri), ca mijloc de a face cariera si ca arta/stiinta.

Urmareste atingerea unor obiective(scopuri) utililitati, resurse: oameni,materiale, spatii, timp.Resursele sunt considerate inputuri(intrari) in proces, iar obiectivele outputuri(iesiri), succesul unei bune conduceri fiind dat de raportul dintre iesiri si intrari, care indica productivitatea.Managerii sunt oameni care, folosindu-se de o serie de legi, principii, metode in functie de abilitatile personale, conduc procesul catre atingerea scopurilor urmarite.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.