Managementul resurselor materiale si financiare

Trimis la data: 2010-11-04 Materia: Management Nivel: Facultate Pagini: 43 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Adina Munteanu Dimensiune: 116kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
1. Finantarea invatamantului - abordare socio-economica
1.1 Dimensiunea strategica a finantarii invatamantului in cadrul economiei nationale
1.2 Evolutia perceptiei publicului privind educatia, directii posibile de cercetare
1.3 Efectele sociale ale necorelarii dintre remuneratie si nivelul calitatii prestate
2. Evolutia politicilor de finantare a invatamantului in anii ,90
2.1. Trasatura fundamentala a perioadei de tranzitie - starea de subfinantare a invatamantului
2.2. Contributia legii invatamantului la modernizarea sistemului de finantare
2.3. Directii de schimbare a sistemului de finantare a invatamantului preuniversitar
Referate similare: Nu exista cursuri similare

O directie productiva de cercetare consta in identificarea proceselor de schimbare tipice, schimbarea prin iradiere, abordata prin mai multe programe dezvoltate prin Proiectul de Reforma a invatamantului Preuniversitar si de Componenta Management si Finantare a ProAZiectului, este un caz particular, dar semnificativ. Aceasta abordare tine cont si va dezvolta ideea ca, de-a lungul istoriei, oamenii au actionat in urmarirea obiectivelor lor, dar conform specificului cultural al mediului in care traiesc.

ConAZflictele ce tin de distribuirea puterii sau autoriAZtatii, conflictul intre public-privat, decalajul intre moravuri- institutii, intre mentalitate-habitudini si realitate sunt importante. in acest cadru com-plex, interesul factorilor de decizie este ca, prin schimbarea sistemului de finantare al invataAZmantului, implementarea politicilor sectoriale din domeniul educatiei sa constituie un succes, atat prin rezultatele imediate, cat si prin efectele de medie si lunga durata.

Pentru construirea acestui succes, pe care il dorim durabil, este necesar sa invesAZtigam cadrul mai larg al manifestarilor sociale, prin instrumente si metodologii specifice domeAZniului psiho- social. in formularea politicilor, treAZbuie sa tinem cont de experienta si sa utilizam expertiza existenta in domeniul economiei educatiei, al economiei politice, al istoriei cultuAZrale si antropologiei.

Cunoasterea A©accidenAZtelorA>> ideologice din istoria romanilor, decodaAZrea semnificatiei unor comportamente sociale, aprofundarea si focalizarea pe problematica analizei cost-beneficiu in cercetarea istoriei educatiei din Romania pot conduce ia conexiuni si interpretari nebanuite. Ca o provocare, lansam cateva ipoteze, a caror testare poate intra in aria preocuparilor celor ce lucreaza in domeniul finantarii educatiei:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.