Managementul retelelor SDH

Trimis la data: 2010-01-04
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 54
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Violeta_S
Dimensiune: 125kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In capitolele precedente au fost prezentate principiile ce guverneaza sistemele de management al retelelor numerice integrate. Dintre acestea au fost evidentiate sistemele de management pentru SS7 si retelele de management ale telecomunicatiilor (TMN). Folosind ca baza teoretica de plecare informatia referitoare la aceste doua sisteme poate fi studiat si cazul particular al managementului SDH.

Cursuri similare:

Succesul stabilirii unei cai intre doua puncte de acces depinde in mod esential de respectarea unui mod de identificare unic al acestora din urma. Aceasta implica existenta unui numar global unic de identificare pentru fiecare punct de acces, care sa nu se modifice atata timp cat nodul respectiv se afla inclus in retea. Numarul de identificare trebuie sa contina informatii pe baza carora sa poata fi determinat operatorul caruia ii apartine nodul respectiv, cat si reteaua din care face parte.

Setul identificatorilor punctelor de acces din cadrul unei retele trebuie sa asigure o schema unica de identificare, independenta de schemele similare utilizate in alte retele. Modul de construire a acestei scheme de identificare este reglementat in [E.164], iar localizarea si codarea identificatorilor punctelor de acces este descrisa in [G.709].
In cadrul unei retele de management a SDH, functiile primare de management se ocupa, in principal, cu stabilirea, validarea, monitorizarea, protejarea si refacerea legaturilor intre doua noduri de acces.

Odata ce o cale a fost stabilita conform uneia din procedurile enuntate mai sus, ea va trebui validata, ceea ce prespune transmiterea in banda a codului de identificare asociat punctului de acces conectat. Acesta va trebui validat la celalat capat al legaturii. Odata ce calea sau sectiunea a fost stabilita si validata ea va fi permanent monitorizata din punct de vedere al integritatii mediului transmis. Monitorizarea se poate realiza utilizand redundanta de cale sau de sectiune potrivita, aceasta fiind apoi permanent comparata cu o valoare limita.

Daca performantele transmisiunii vor scadea sub acest prag, atunci va fi declarata aparitia unui nou defect. In cazul in care calea sau sectiunea respectiva sunt protejate atunci va fi declansata procedura automata de refacere a legaturii, conform [G.803].
Au fost descrise pana acum obiectivele generale ale managementului SDH. In continuare, va fi prezentat modul in care aceste obiective pot fi realizate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.