Managementul retelelor de telecomunicatii

Trimis la data: 2009-12-22
Materia: Electotehnica
Nivel: Facultate
Pagini: 29
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Georgiana_H
Dimensiune: 77kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Operarea si mentenanta sunt traditional descentralizate si multi operatori lucreaza inca in acest mod. Necesita volum mare de echipamente, personal, costuri, redundanta, conflicte de interese. Supradimensionare a retelei. Dupa anii "70 au aparut noi oportunitati in domeniul operarii si mentenantei ca urmare a posibilitatii controlului la distanta a echipamentelor si retelelor de comunicatii. Au inceput sa fie construite seturi de sisteme tehnice capabile sa controleze si supervizeze de la distanta echipamentele de comunicatii. Termenul generic pentru aceste sisteme este sisteme suport de operare (OSS- Operations Support System) iar operarea si mentenanta au devenit centralizate. Este avantajoasa pentru operator:

Cursuri similare:

In cazul O&M centralizate, datele de la viitorii abonati sunt colectate de centrele de vanzari, introduse intr-un computer central pentru abonati. Acesta vede datele caror abonati sunt preluate si le trimite mai departe spre cel mai apropiat OSS.
OSS genereaza automat comenzile necesare pentru conectarea noului abonat la comutator. In aceasta situatie, 80%-90% dintre operatiile necesare conectarii se fac automat.

2.6. Informatia de incarcare
Informatia privind incarcarea abonatilor este una dintre cele mai impottante activitati ale operatorului deoarece ea determina si nota de plata pentru abonat. Colectarea si prelucararea acestei informatii ca si intreaga suita de activitati care se incheie cu eliberarea notei de plata constituie un proces laborios, de mare acuratete. Daca in trecut operatorul trebuia sa masoare individual timpul de convorbire coroborat cu zona de taxare, astazi aceste procese sunt automatizate.

O faza intermediara a constituit-o folosuirea contoarelor de timp si zona. Ca regula, informatia de incarcare este culeasa la nivelul centralelor telefonice de cateva ori pe zi. Daca numarul de centrale telefonice din retea (si deci si a abonatilor) este mare, atunci cantitatea de date care trebuie memorata este mare.

In prezent, tot mai multi operatori de telecomunicatii folosesc computere speciale pentru colectarea si prelucrarea informatiei de incarcare. Software-ul acestui computer este capabil sa comunice cu reteaua prin intermediul OSS. Ideea acestui mod de calcul a incarcarii este de a permite calculul incarcarii si distribuirea informatiei despre incarcare la oricare nod din retea. OSS poate deasemenea sa asiste operatorul in setarea (stabilirea valorilor) de calcul ale notelor de plata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.