Manager de proiect

Trimis la data: 2010-04-10
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 60
Nota: 6.48 / 10
Downloads: 345
Autor: Camelia Nicu
Dimensiune: 1835kb
Voturi: 16
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Definitii:ansamblu de activitati independente, intreprinse in mod organizat, cu moment de inceput si de sfarsit clar definite, pentru obtinerea unor rezultate bine precizate, necesare pentru a satisface niste obiective clar definite.Proces unic care consta dintr-un ansamblu de activitati coordonate si controlate, cu data de inceput si de finalizare, intreprins pentru realizarea unui obiectiv conform cerintelor specifice si care include constrangeri referitoare la timp, costuri si resurse (ISO 10006:2005).
Standarde si concepte:un proiect este o preocupare temporara pentru crearea unui produs sau al unui serviciu unic.fiecare proiect are o data clara de inceput si o data clara de incheiere.fiecare produs sau serviciu unic care este realizat difera prin ceva specific fata de toate produsele sau serviciile similare.

Un proiect este:unic;complex;orientat catre atingerea unui scop;un set de actiuni cu o data de inceput, o data de incheiere, resurse limitate
Definitii utile:Obiectiv general - obiectivul global, pe termen lung, la atingerea caruia contribuie proiectul, alaturi de alte proiecte ce fac parte dintr-un program. Scopul proiectului - Obiectivul central al proiectului. Scopul trebuie sa se refere la aspecte centrale (de baza, relevante) si sa fie definit in termenii obtinerii de beneficii durabile pentru grupul(urile) tinta. Un proiect poate avea un singur scop.

Obiectivele specifice ale proiectului - obiectivele pe termen scurt, care contribuie la realizarea scopului proiectului.
Rezultatul proiectului - ceea ce este definit in cadrul proiectului pentru a fi livrat beneficiarului proiectului. Rezultatul dorit este obtinut mai eficient atunci cand activitatile si resursele aferente sunt conduse ca un proces. (ISO 10006:2005)

Impactul proiectului - efectul proiectului asupra mediului socio-economic sau mai larg, contributia sa la obiectivele sectoriale sau de nivel mai inalt - exprimate in obiectivele generale, in strategiile de dezvoltare locale/regionale/nationale/europene.Grup tinta - utilizatorul unui rezultat al proiectului; beneficiarul unui impact al proiectului.

Parte interesata: persoana sau grup care are un interes referitor la functionarea sau succesul unei organizatii. Ex.: clienti, proprietari, persoane din cadrul unei organizatii, furnizori, bancheri, sindicate, parteneri, societatea.NOTA 1: Un grup poate cuprinde o organizatie, o parte din aceasta sau mai mult decat o organizatie.

NOTA 2: Partile interesate in derularea unui proiect pot include:clienti (ai produselor proiectului), consumatori, beneficiarii sau utilizatorii rezultatelor proiectului.proprietari ai proiectului - organizatia care initieaza sau deruleaza proiectul.parteneri, in cazul proiectelor derulate in parteneriat.finantatorii proiectului (autoritatea contractanta, o institutie financiara).furnizori sau subcontractanti (care furnizeaza un produs sau un serviciu necesar derularii proiectului)societatea - organismele legislative sau de reglementare, societatea in ansamblul ei, publicul larg.personalul intern, respectiv anagajatii organizatiei de proiect.

Organizatia care initieaza proiectul: organizatia care decide initierea proiectului si care atribuie realizarea proiectului organizatiei care deruleaza proiectul. Organizatia care deruleaza proiectul: organizatia care deruleaza proiectul in numele organizatiei care decide initierea proiectului.NOTA: Organizatia care deruleaza proiectul poate fi o parte din organizatia care initieaza proiectul, un consortiu, o alta organizatie, etc.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.