Marfuri metalice

Trimis la data: 2009-08-06
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Adina Grogoriec
Dimensiune: 438kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In timpul utilizarii lor, marfurile metalice sunt supuse la solicitari mecanice, termice si, totodata, sufera actiunea unor factori chimici. De asemenea, o serie de proprietati ale metalelor si aliajelor acestora, precum culoarea sau luciul, contribuie la aspectul si estetica produsului, iar altele, cum sunt densitatea si greutatea specifica la stabilirea greutatii acestora. Cunoasterea proprietatilor metalelor si aliajelor acestora ofera posibilitatea utilizarii lor ca materii prime corespunzatoare destinatiilor date, explicarii stiintifice a indicatorilor de calitate ai produselor si indeplinirii functiilor pentru care acestea au fost create.

Cursuri similare:

Starea de agregare. La temperatura mediului ambiant toate metalele, cu exceptia mercurului, se gasesc in stare solida, deci au forma si volum propriu. Culoarea. Este data de radiatiile din spectrul vizibil care sunt reflectate de suprafata acestora. Cele mai multe metale reflecta aproape toate radiatiile spectrului vizibil si de aceea ele au o culoare alb-cenusie. Unele metale precum cuprul, aurul etc. si aliaje precum alama sau bronzul, absorbind o parte din radiatiile spectrului vizibil (in domeniul albastru in cazul cuprului, respectiv in domeniul verde in cazul aurului, alamei sau bronzului), apar colorate.

Luciul. Este o proprietate specifica metalelor, care influenteaza direct aspectul produselor. In timp, datorita fenomenului de coroziune, pe suprafata metalelor se formeaza compusi chimici (de regula oxizi sau sulfuri) care afecteaza luciul. Structura metalelor. In stare solida metalele au o structura cristalina. Din multitudinea structurilor cristaline care pot fi intalnite, cele caracteristice metalelor sunt foarte putine. Majoritatea metalelor cristalizeaza intr-unul din urmatoarele sisteme:

reteaua cubica compacta (cu fete centrate, in care cristalizeaza cromul, wolframul si molibdenul.reteaua cubica centrata intern (cu volum centrat) specifica aluminiului, nichelului, cuprului, argintului, aurului si platinei.reteaua hexagonala compacta, in care cristalizeaza titanul, zincul, iridiul si zirconiul. Dintre cele 65 de metale ale caror structuri au fost determinate, 45 cristalizeaza cu structuri compacte, cubice sau hexagonale, 15 au structuri cubice centrate intern si numai 5 (manganul, galiul, indiul, staniul si mercurul) au structuri cristaline diferite de cele trei tipuri curente.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.