Marketing agroalimentar

Trimis la data: 2010-02-15
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 0
Autor: Gabriela_S
Dimensiune: 40kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Proces extrem de complex integrarea in structurile UE presupune o serie de provocari carora statele central si est europene sunt nevoite sa le raspunda.
Una din fatetele procesului mentionat o constituie adoptarea pe plan national a politicilor si structurilor institutionale in vederea institutionalizarii lor cu ceea ce exista la nivel comunitar
Desigur realizarea unui astfel de obiectiv este o conditie fara de care dobandirea calitatii de membru a UE este imposibila
Eforturile intreprinse de statele care aspira la calitatea de membru al UE sunt insotite atat de benefici cat si de posturi cu o rezultanta nu intotdeauna usor de anticipat.

Cursuri similare:

Procesul de asimilare de catre noii membrii ai UE, a politici comunitare de dezvoltare rurala va fi privit printr-una dintre acceptiunile conceptului de europenizare.
Desi se bucura de o raspandire tot mai larga incepand cu perioada anilor '90 conceptul de europenizare nu este cuprins intr-o definitie unanim acceptata in literatura de specialitate.
Majoritatea abordarilor asupra europenizarii se caracterizeaza prin analizarea efectelor pe care le produce la nivel national adoptarea unei politici comunitare.

(ex :politica agricola comuna PAC)
Europenizarea poate fi vizibila in oricare dintre statele candidate aflate in perioada de preaderare.
Armonizarea dintre legislatia nationala si cea comunitara precum si transformarile institutionale preced momentul devenirii membru cu drepturi depline al UE, totusi mai ales in aceasta etapa premergatoare procesul se desfasoara intr-un singur sens.

Statele candidate sunt nevoite sa adopte ceva ce exista in interiorul UE fara a se implica cel putin formal in luarea decizilor.
Singurele amendamente le pot obtine pe calea negocieriilor de aderare insa puterea lor de influenta este limitata, prin urmare presiunea externa este mare, mai mare decat in cazul statelor din interiorul UE

Un alt aspect specific al aplicarii conceptului de europenizare asupra statelor candidate la UE il constituie posibilitatea ca aceasta presiune sa fie aplicata asupra unui loc gol, este cazul Romaniei care pana la finele anilor 90 nu avea o politica de dezvoltare rurala
Adaptarea nationala (vazuta ca variabila dependenta)este influentata de mai multi factori. Unul dintre acestia il constituie compatibilitatea politici externe cu necesitatile interne.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.