Marketing general

Trimis la data: 2010-08-29
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 59
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Radu_Z
Dimensiune: 132kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Schimbarile social - economice care determina Intreprinderea sa-si formeze o viziune de Marketing:
- Liberalizarea economiei.
- Schimbarea de proprietate asupra unei mari parti din economie, aparitia de firme noi (privatizare) si dezvoltarea firmelor privatizate si nestatale.
- Scaderea considerabila a Agentilor Economici - ofertanti de bunuri materiale si servicii.
- Accentuarea schimbarilor frecvente in structura si dimensiunea cererilor pentru consum si modificarea factorilor care determina cumpararea.

Cursuri similare:

n - numar de consumatori a produsului j din piata intreprinderii i. N = n in situatia de monopol.
Piata unei intreprinderi poate fi definita doar prin pietele produselor sale.
Interdependenta dintre pietele productiei intreprinderii:
- Cota absoluta de piata a intreprinderii este masura in care intreprinderea acopera piata produsului respectiv sau a segmentului de piata dat.

Sfera pietei intreprinderii se apreciaza prin masura in care intreprinderea cuprinde toate sau anumite segmente de piata si prin cota de piata.
Profilul pietei intreprinderii se apreciaza prin domeniul sau de activitate.
4. Cresterea vinzarii unui produs in detrimentul altor produse analoge din cadrul intreprinderii (canibalism voluntar).
5. Extinderea vinzarii unui produs in detrimentul produselor de aceiasi categorie de produse vindute de alte intreprinderi.
6. Extinderea vinzarilor produsului dat in detrimentul produselor altor categorii de produse vecine sau complet diferite (calea concurentei diverse).

- 5 -
1. Numarul de cumparatori in cadrul pietei industriale este cu mult mai mic in comparatie cu numarul consumatorilor din piata bunurilor de larg consum.
De regula ea include urmatoarele categorii de utilizatori:
2. Structura organizatorica. Locul departamentului de aprovizionare a modului de organizare a acestuia si a faptului cine ia decizia de comparare.
3. Politica acestei intreprinderi fata de furnizori in sensul cerintelor de calitate, pret, stabilitatii relatiilor, modalitati de plata etc.

2. Pentru piata industriala este specifica prezenta unor cumparatori mari sau foarte mari si o concentrare a cererii in cadrul acestora.
3. Pentru aceasta piata sunt specifice relatii foarte strinse intre furnizori si clienti.
4. Cererea in cadrul pietei comerciale este concentrata spatial.
5. Pentru piata industriala este specific dependenta acesteia de politica generala de investitii a statului, aceasta dependenta fiind dubla:
- Statul poate sa asigure crearea si cresterea bunurilor materiale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.