Marketing general si industrial

Trimis la data: 2010-08-15
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 120
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut Margenanu
Dimensiune: 962kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prezenta lucrare " Marketing General si Industrial - elemente de baza si aplicatii - "
se adreseaza atat studentilor, cu precadere celor de la Facultatea de Inginerie, cat si masteranzilor diferitelor specializari, chiar si de la alte facultati ale universitatii.
Lucrarea - cursul - urmareste formarea deprinderilor in domeniul Marketingului, insistand asupra laturii aplicative prin aplicatii, completand cunostintele ingineresti cu cele tehnico-economice de baza, necesare unui tanar specialist modern capabil sa faca fata noilor cerinte ale integrarii europene.
Recomandam celor ce o vor studia, utilitate bibliografiei prezentate in finalul lucrarii, ca o posibilitate a aprofundarii domeniului specializarii alese.

Cursuri similare:

Astfel, pentru o firma lider, cota de piata va fi data de raportul dintre cota de piata a liderului si cea a firmei plasate pe locul al doilea , iar pentru oricare alta firma non-lider cota relativa de piata se obtine raportand cota sa de piata la cea a liderului . Se observa ca cota de piata a firmei lider (in cazul nostru Renault) este intotdeauna supraunitara, iar cota relativa de piata a celorlalte firme este intotdeauna subunitara.

Se utilizeaza urmatoarele formule:
5) Tot ca tehnici de chestionare se mai practica si formularea unor intrebari de control. La unele intrebari se inverseaza variantele de raspuns pentru a se evita raspunsul numai la primele alternative.
6) Intrebari de trecere de la o grupa la alta de probleme studiate pentru a pregati respondentul si paralel se pot folosi si 7) intrebari filtru - precizeaza ca :
- raspunzi la intrebarea X numai daca raspunsul la intrebarea anterioara a fost da sau nu.

Un alt moment important a cercetarii si folosirii chestionarului il constituie pretestarea chestionarului realizata de alti interlocutori cu colegi, cu grupe de cunoscuti cu scopul de a colecta date despre caracterul si corectitudinea intrebarilor, a respectarii succesiunii logice a acestora.
In final, toate aceste date vor servi la corecturile necesare, la completari si daca este cazul se poate repeta pretestarea.

2.4 Exemple de chestionare :
Exemplul 1.
BUNA ZIUA! Va rugam frumos sa ne acordati cateva minute pentru complectarea prezentului chestionar. Scopul nostru este de a pune la dispozitia cititorilor o biblioteca cu cele mai noi carti aparute pe piata din diferite domenii si eventual o sala de lectura, ambele amenajate pe gustul clientilor, precum si un multiplicator (xerox) .Intrarea in biblioteca se va face pe baza de abonament lunar iar cartile se vor elibera pe o perioada de o luna cu posibilitate de prelungire.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.