Marketingul ca metodologie a activitatii de piata

Trimis la data: 2010-08-31
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut_L
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Avand posibilitati nelimitate de a alege, cumparatorii se vor orienta catre acele oferte care corespund cel mai mult asteptarilor si nevoilor lor, iar decizia de a cumpara se va baza pe capacitatea de perceptie a valorii. Atitudinea favorabil[ a clien'ilor reprezinta un element-cheie a marketingului. Atunci cand cumparatorii sunt bine serviti si tratati, ei devin o sursa de profit pe termen lung pentru firma, iar in conditiile unei concurente acerbe scopul unei firme trebuie sa fie acela de a castiga fidelitatea clientului si de a-i satisface cerintele la un nivel superior. Cele expuse anterior si determina scopurile marketingului (figura 2.1).

Cursuri similare:

A face marketing inseamna a actiona pe piata dezvoltand produse si servicii noi, distribuindu-le acolo unde este nevoie de ele si acelora care le asteapta si au cu ce plati. In acest context Henry Ford afirma ca secretul succesului consta in a oferi mult si a cere putin. Pentru a gasi consumatori si a-i convinge sa cumpere este necesar implicarea in urmatoarele directii ale marketingului. (figura 2.4).Prevede ca vor fi preferate de consumatori produsele disponibile la un pret scazut. Sarcina directorilor va fi orientata in directia obtinerii unei eficiente ridicate a productiei si asigurarea unei distributii pe sacra larga.

Sustine ca cumparatorii vor prefera produsele de cea mai buna calitate, cu cele mai bune performante si caracteristici.
Argumenteaza ca consumatorii nu vor cumpara de la o firma cantitatea suficienta de produse daca vor fi lasati sa decida singuri, de aceea se impune ca firma sa duca o politica de promovare a vanzarilor.
Atentioneaza ca solutia atingerii obiectivelor de marketing consta in determinarea nevoilor si dorintelor consumatorilor vizati si in furnizarea satisfactiei asteptate intr-un mod mai eficient si operativ decat concurenta.

Sustine ca sarcina intreprinderilor consta in determinarea nevoilor, cerintelor si intereselor pietelor-tinta si sa ofere satisfactia asteptata, in asa fel incat sa mentina sau sa sporeasca bunastarea consumatorilor si a societatii. Functiile operationale includ: 1) studierea pietei si necesitatile de consum fiind necesar de un flux sistematic de informatii despre piata actuala si potentiala, se studiaza comportamentul consumatorilor in dependenta de factorii demografici, sociali, culturali, politici;

2) adoptarea firmei la mediul economico-social impune analiza tuturor schimbarilor ce prevad promovarea spiritului novator in activitatea firmei, innoirea ofertei de marfuri si perfectionarea formelor de distributie, cresterea capacitatii de mobilizare a resurselor firmei, diversificarea actiunilor promotionale; 3) satisfacerea maxima a nevoilor de consum reuneste masuri de asigurare a unor posibilitati largi de alegere a marfurilor conform preferintelor,

largirea gamei serviciilor, informarea consumatorilor asupra utilizarii rationale a produselor si educarea gusturilor lor in concordanta cu interesele generale ale societatii; 4) maximizarea eficientei economice va fi atinsa doar in cazul alocarii fondurilor de investitii si utilizarea eficienta a specialistilor (figura 2.8).
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.