Marketingul comertului, turismului si serviciilor

Trimis la data: 2010-06-26
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 40
Nota: 9.72 / 10
Downloads: 0
Autor: Olimpia Mueller
Dimensiune: 89kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Rolul lor este de a crea clientilor utilitati de spatiu (pentru optimizarea distantelor parcurse) si de timp (printr-o viteza de deplasare si siguranta adecvate) cu un consum minim de cheltuieli.
Reprezentand un sector vital al economiei nationale, transporturile au o importanta deosebita pentru buna desfasurare a activitatilor economice, orice dereglare sau deficienta avand efecte negative, atat asupra productiei si distributiei, cat si asupra consumului.

Cursuri similare:

Un specific al serviciilor de transport ca si al celor de telecomunicatii este acela ca pentru a putea sa satisfaca in bune conditii necesitatile clientilor, ambele domenii necesita existenta unei infrastructuri adecvate.Astfel, serviciile de transport nu se pot efectua in absenta cailor de comunicatie (cai ferate, sosele) a garilor, autogarilor, porturilor, aeroporturilor, statiilor de pompare iar serviciile de telecomunicatii nu pot fi prestate in absenta releelor, satelitilor de telecomunicatii, centralelor telefonice etc.

De aceea, oferta de servicii, atat in cazul transporturilor precum si in cel al telecomunicatiilor include atat prestarea propriu-zisa a serviciului, cat si infrastructura, fara de care n-ar fi posibila realizarea prestatiei.La realizarea ofertei isi aduc contributia atat statul care detine un loc central in realizarea infrastructurii de baza, cat si agentii economici ce asigura serviciile propriu-zise (firme de transport, telecomunicatii) precum si clientii (persoane fizice sau juridice) care contribuie Ia propria dotare cu mijloace care sa asigure buna desfasurare a serviciilor.

De exemplu, firmele beneficiare de servicii de transport, pentru a putea efectua in bune conditii operatiile de incarcare-descarcare a mijloacelor de transport, trebuie sa-si asigure dotarea cu rampe de incarcare-descarcare si cu utilaje de manipulare mecanizate sau automatizate iar consumatorii individuali, pentru a avea acces la serviciile de telecomunicatii moderne, trebuie mai intai sa se doteze cu calculatoare, telefoane mobile etc.

Ca atare, oferta de servicii este influentata in ambele cazuri de productia de echipamente de comunicatie si mijloace de transport, de importul de astfel de bunuri ca si de preturile si facilitatile acordate la cumpararea lor.Cererea de servicii exprima in cadrul pietei nevoile de transport al marfurilor sau persoanelor, precum si nevoile de comunicare intre persoanele fizice sau juridice.Cererea de servicii de transport este influentata de factori diferiti in functie de felul transportului - de marfa sau de persoane.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.