Marketingul si sistemele agricole si agroalimentare

Trimis la data: 2010-09-24
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 66
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: AnaMaria_I
Dimensiune: 682kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Marketingul este definit ca un ansamblu de activitati ale intreprinderii ce are ca obiect crearea si descoperirea nevoilor consumatorilor si satisfacerea acestor nevoi cu produse si servicii care prin caracteristicile, preturile si disponibilitatea lor in timp si in spatiu, pot oferi un ansamblu de avantaje ce pot asigura cumpararea lor repetata de catre consumatori si profiturile intreprinderii.

Cursuri similare:

- Prima categorie de probleme se refera la penetrarea unor piete nationale. Deoarece firma opereaza cu doua sau mai multe piete nationale, ea trebuie sa traverseze cu produsele preturile, mesajele publicitare si alte actiuni frontierele de stat ale acestor tari. Aceasta insemna ca trebuie respectate reglementari de stat privind securitatea produsului, igiena, protectia marcilor si alte norme. Trebuie platite taxe , impozite, tarife etc.

2. -A doua categorie de probleme priveste dimensiunile propriu-zise ale marketingului. Se pot face referiri la definirea obiectivelor de marketing si a ctiunilor care trebuie intreprinse in conditiile oportunitatilor majore ( inclusiv riscurile existente ) pe care le ofera pietele mondiale fata de capacitatile si lipsurile companiei.
Ramura marketingului specializata in problemele acestui domeniu, indiferent daca este vorba de produse care merg in consumul industrial, sau sunt direct prezentate pentru consumul populatiei poarta denumirea de marketing agricol sau agromarketing.

Sistemele agricole transforma materiile prime pe care le ofera mediul ambiant (energie solara, rezerve nutritive ale solului etc.), precum si cele adaugate de om ingrasaminte, apa, energia mijloacelor mecanice etc.) in produse agricole.
Sistemul agroalimentar poate fi definit pe de o parte ca un ansamblu al fluxurilor bunurilor si seviciilor ce contribuie la satisfacerea nevoilor consumatorilor in limitele unui spatiu geografic regiune tara,

entitate supranationala iar pe de alta parte ca o retea interdependenta de agentul economic (intreprinderi si institititii financiare, organizatii publice implicati in fluxul produselor agroalimentare. Simplificat, acest sistem cuprinde urmatoarele verigi: aprovizionarea agriculturii si industriei alimentare, agricultura, industriile agricole si alimentare, distributia en-gros si en-detail, consumurile casnice si colective.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.