Masini electrice de curent alternativ

Trimis la data: 2010-10-19
Materia: Electronica
Nivel: Facultate
Pagini: 61
Nota: 9.95 / 10
Downloads: 0
Autor: Andreea Martinescu
Dimensiune: 807kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sunt cele mai raspandite datorita avantajelor:
- simplitate constructiva;
- cost redus;
- fiabilitate ridicata si intretinere usoara;
- robustete;
- alimentare direct de retea RST;
- caracteristica mecanica semirigida.

Cursuri similare:

Dezavantaje:
- posibilitate redusa de reglare a turatiei;
- cuplu de pornire redus.
Constructiv se poate compune dintr-un stator si un rotor.
Statorul
- pe rol de inductor este prevazut cu o infasurare trifazata cu ˝p˝ perechi de poli, alimentata de la cele trei faze RST.

Rotorul
- pe rol de indus - poate fi realizat in doua variante constructive:
- tip colivie - doua inele de capat si o serie de bare fixate intre ele, astfel incat se creeaza spire in scurtcircuit. Rezistenta circuitului rotoric este de valoare foarte mica (scurtcircuit) si constanta, fara a putea fi modificata din exterior (este determinata constructiv);
- bobinat - realizat din tole si prevazut cu un sistem de infasurari trifazate cu acelasi numar de perechi de poli ˝p˝, capetele infasurarilor fiind legate la un colector format din trei inele montate pe axul motorului. Prin intermediul unor perii, infasurarile pot fi legate direct - rezultand caracteristica naturala, sau indirect, prin rezistente suplimentare - obtinandu-se caracteristicile artificiale.

1.1. Alunecarea turatiei motoarelor asincrone
La conectarea inductorului la reteaua RTS apare campul magnetic invartitor cu turatia . Initial rotorul fiind in repaus, prin inductie electromagnetica in infasurarile rotorului apare un sistem de curenti trifazati simetrici de acelasi sens, care prin interactiune cu campul electromagnetic care i-a creat determina aparitia unor forte electromagnetice care pun in miscare rotorul.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.