Master marketing

Trimis la data: 2010-11-21
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Liliana_B
Dimensiune: 31kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
In societatea contemporana, a carei evolutie este marcata de tendintele de globalizare a economiei si pietelor, performantele in orice domeniu de activitate sunt determinate din ce in ce mai mult de abordarea unei viziuni integratoare asupra fenomenelor economice si sociale. Piata serviciilor de sanatate - desi considerata o piata "imperfecta ", guvernata de reguli speciale, nu poate face exceptie de la aceste tendinte.
Avand in vedere aceste consideratii, o analiza pertinenta a pietei serviciilor de sanatate din Romania nu poate fi realizata decat in contextul cunoasterii caracteristicilor si tendintelor existente la nivel global.

Cursuri similare:

Inca din a doua jumatate a secolului trecut, analistii economici au constatat ca piata serviciilor de sanatate este diferita de piata bunurilor de larg consum, echilibrul dintre cerere si oferta fiind conditionat de o serie de factori si mecanisme reglatoare a caror complexitate depaseste cu mult teoria " mainii nevazute a lui Adams ".

Datorita cresterii continue a costurilor serviciilor de sanatate, a asimetriei de informatie
intre furnizorii de servicii si consumatori, intre acesti doi actori principali s-a interpus un al treilea - " tertul platitor " , bine informat si instruit, care reprezinta interesele consumatorului si cumpara in numele acestuia servicii de sanatate.

Priviti din aceasta perspectiva, furnizorii de servicii de sanatate, pentru a fi competitivi si a-si "vinde" serviciile, vor trebui sa identifice nevoile si sa cunoasca exigentele cumparatorilor si vor trebui sa incerce sa le atinga. In acelasi context, ei vor trebui sa monitorizeze permanent gradul de satisfactie al cumparatorului fata de serviciile pe care le ofera si sa-si imbunatateasca performantele in domeniile unde serviciile oferite sunt sub standard.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.