Materiale semitermoplastice

Trimis la data: 2010-10-17
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.76 / 10
Downloads: 14
Autor: Stefania Radu
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Sunt produse rigide care se prelucreaza mai dificil decat termoplastele. Dintre acestea amintim:Poliepoxizi - sunt denumiti si rasini epoxidice. Au rezistenta mare fata de apa, acizi si baze diluate sau concentrate. Utilizarea poliepoxizilor la ambalarea produselor alimentare este limitata. Se folosesc la acoperirea interioara a cutiilor de conserve, recipientelor pentru bere (cutii si butoaie).

Cursuri similare:

Poliesteri - sunt caracterizati de o plasticitate mai mult sau mai putin pronuntata, rezistenta la actiunea apei si acizilor si solubilitatea in solventi organici. Cel mai utilizat poliester pentru ambalarea produselor alimentare este polietilen tereftalatul, la care se mai adauga polibuten tereftalatul si copolimerul policiclo-hexandimetanol tereftalat.

Polietilen tereftalatul (PET) - este sub forma de granule. Materialul se poate obtine sub forma cristalina cand este opac si foarte stralucitor si sub forma amorfa cand este clar dar nu este dur. Proprietatile filmului de PET ca material de ambalaj sunt: rezistenta mare la intindere, rezistenta chimica foarte buna, este usor, elastic si stabil intr-un domeniu larg de temperatura (-60 AsC.....+220 AsC). Este impermeabil la lichide si prezinta o usoara impermeabilitate la gaze.

Utilizari: Material la confectionarea ambalajelor pentru produse alimentare congelate care se incalzesc in ambalaj ("boil-in-the-bag"); laminat sau extrudat cu LDPE, fiind de obicei stratul exterior al materialului complex, care se etanseaza foarte usor si sunt foarte dure; ambalare etansa pudre si a unor lichide urmata de sterilizare cu UV; tavi termoformate care pot fi introduse in cuptor pentru incalzire o data cu produsele congelate sau gata preparate; recipiente pentru bauturi carbogazoase.

Polibutilen tereftalat (PBT) - ca material de ambalaj poate fi folosit pentru ambalarea aseptica la temperatura ridicata si pentru ambalarea produselor care sunt tratate termic in ambalaj ("boil-in-the-bag").
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.