Medicamentele antiepileptice si antiparkinsoniene

Trimis la data: 2010-07-30
Materia: Biologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Natalia Timofte
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Medicamentele antiepileptice si antiparkinsoniene influenteaza functiile motorii ale SNC.
Antiepilepticele = anticonvulsivantele - sunt capabile sa opreasca convulsiile si sa scada frecventa de aparitie a convulsiilor, indiferent daca apar in epilepsie sau in alte conditii (convulsii febrile, meningitice, etc.).
Convulsiile apar pentru ca la un moment dat apare un focar ce descarca impulsuri cu frecventa mare si foarte sincron. Aceasta descarcare are consecinte somatice in functie de localizarea focarului.

Cursuri similare:

O descarcare aparuta intr-o zona nervoasa, se intinde in SNC din aproape in aproape (in pata de ulei) cuprinzand zonele invecinate, determinand o expresie somatica corespunzatoare zonei afectate.
Cand convulsiile sunt generalizate, pot duce la pierderea cunostintei. Cand generalizarea apare foarte repede, avem de-a face cu "marele rau epileptic": pacientul isi pierde cunostinta, cade, apare o contractie tonica a intregii musculaturi (muschii extensori, uneori muschii respiratori si cei ai corzilor vocale poate scoate un strigat).

Aceste manifestari dureaza cateva secunde sau zeci de secunde, apoi apar miscarile spasmodice (1-2 minute), dupa care bolnavul cade intr-un somn profund, hipnotic. Alteori pot apare manifestari psihosomatice = "micul rau epileptic" - apare o stare de detasare si absenta din mediu; dureaza 10-20 secunde, dupa care bolnavul isi reia activitatea ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Pe durata unei zile, pot apare mai multe crize de acest fel.

Focarul initial se descarca la un anumit timp de generalizare; in functie de localizare bolnavul are niste miscari specifice sau senzatii specifice (aure); aceste aure sunt prevestitoare pentru criza epileptica. Aura este importanta pentru ca localizeaza focarul epileptic si permite prevenirea medicamentoasa a crizei.
Medicamentele antiepileptice intrerup criza si scad frecventa de aparitie a crizelor:

mpiedica extinderea excitatiei in restul creierului.
Medicamentele antiepileptice nu actioneaza pe toate crizele epileptice.
Se pot produce convulsii epileptice la animalele de laborator cu ajutorul socurilor electrice. Daca se aplica un soc electric cu o frecventa mai mare de 30 Hz, apar stari foarte asemanatoare cu marele rau epileptic; daca frecventa este mai mica de 6 Hz, apar stari foarte asemanatoare cu micul rau epileptic.
Pentetrazolul poate produce la soareci si sobolani convulsii asemanatoare cu cele de la om.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.