Mentenanta parcului de masini si tractoare in gospodaria

Trimis la data: 2013-02-10
Materia: Mecanica
Nivel: Facultate
Pagini: 38
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: oachim
Dimensiune: 2553kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Gospodariile agricole din Moldova produc in prezent peste 70% din produsele agricole, pe o suprafata aproximativ 50% din teritoriul Republicii Moldova.Una din aceste intreprinderi ce se afla pe teritoriu Raionul Ungheni sub denumirea de SC"UNVIN-AGRO''. Aceasta intreprindere este fondata in anul 1994 la06.08.Din punct de vedere geografic distanta pina la orasul Ungheni 43km iar distant pina la municipiu Chisinau este de 83km.

Cursuri similare:

Aceasta gospodarie detine tractoare si utilaje pentru prelucrarea solului performante si utilaje de care are organizatia data nevoe pentru a face lucrarile necesare la timp.Pentru aprovizionarea cu combustibil aceasta gospodarie a facut contract cu statia de alimentare "PETROM GRUP"care se afla la o distant de 2km de ea.Suprafata de teren agricol este alcatuita din laturi de pamint luate in arenda de la poprietari .Efectivul de tehnica este aditionat de la popreteri carea au teren in gospodarie.Aceasta gospodarie dispune de depozite pentru pastrarea produselor agricole care se afla pe teritoriul.

Concluzie: Dupa cum vedem din datele si culturile din tabelul de mai sus opservam ca gospodaria data, suprafata pe care o dispune o ocupa mai mult culturile cerealiere deoarece este mai convinabil sin us multe cheltueli.

Concluzie: Din tabela data scoatem concluzia ca in gospodaria .SC"UNVIN- AGRO" s.Bogheni Noi, sunt expuse tractorea suficiente pentru indeplineria lucrarilor agricole si de transportarea roadei la punctele de colectare. Perfectionarea procesului de producer si a tehnologiei agricole urmareste sporirea productiei la hectar cu cheltueli si mijloace minime, tinind seama de crestere cerintelor ecologice si conditiile de munca. O modalitate de perfectionare de productie in domeniul cultivarii plantelor agricole o constitue mecanizarea complexa care consata in folosirea masinilor la toate lucrarile manuale aducinduse la manevrare si ingrijirea acestor masini. Lucrarile care se efectueaza la mecanizarea complexa a unei culturi agricole pot fi inpartite in trei grupe:

1.Lucrari cu destinatie generala care intilnesc (aratul,pregatirea solului pentru semanat,administrearea ingrasmintelor).

2.Lucrari special care se efectueaza numai la anumite plante(semanatul cerealelor,plantarea cartofolui, recoltarea cerealelor).

3.Lucrari auxiliare care sunt lucrarile de transport si incarcare,descarcare.
6
Baza tehnica materiala a mecanizarii complexe a productiei agricole o constitue sistemul de masini.
Mecanizarea complexa presupune si efectuarea unor lucruri destinate maririi fertilitatii solurilor valorificarea unor culturi terenuri agricaole noi sau mlastinoase, combaterea eroziunii.

Tehnologia industrial este un sistemde producer aplicate cu scopul obtineriiunui.Unui produs anumit folosit pe scara larga mijloacele de mecanizare automatizare complexa.Aplicarea ehnologie industriale constitue una dintre cele mai importante directiile de dezvoltare si intensificarea a agriculturii.

Tehnologia industriala si-a gasit o raspindirea vasta in republica noastra, datorita cariui fapt sa acumulat o experienta pretioasa in acest domeniu de organizare a muncii in agricultura.Esenta tehnologie intensive-consta in crearea conditiilor pentru realizarea unei producatori productivitatii maxime a soiurilor intensive moderne si obtinerea unor produse noi agricole de calitate suprioara.

Tehnologia intensive a culturii plantelor agricole difera de tehnologia traditional prin faptul ca aceasta tehnologie prevede aplicarea anumitelor masini progressive ei, folosirea complexa a relatiilor stiintei,studierea de optinere a productiei.In fitotehnie notiunea de tehnologie include totalitatea produselor la cultivarea culturilor agricole,incepind de la pregatirea solului si semanat pina la recoltarea productiei obtinute.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.