Metoda polarimetrica de analiza

Trimis la data: 2014-02-24 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: ana01 Dimensiune: 91kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Rotatia planului de polarizare a fost descoperita de catre D. Arago (1811) la cercetarea cuartului cristalin si J. Biot (1815) la cercetarea solutiilor.Masurarile polarimetrice, bazate pe determinarea unghiului de rotatie, se aplica ca metoda de analiza in diiferite ramuri ale industriei, si in special in industria zaharului.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Undele luminoase sunt transversale, adica oscilatiile se produc intr-un plan perpendicular pe directia razei.Daca lumina trece prin unele cristale, in acest caz retelele lor cristaline sint capabile sa transmita numai razele cu o anumita directie a oscilatiei.

La iesirea din cristal oscilatiile razei se vor produce numai intr-un singur plan. Raza, oscilatiile careia au loc numai intr-un plan se numeste raza polarizata (fig. 1b). Planul in care se produc oscilatiile razei se numeste plan de oscilatii al razei polarizate, iar planul perpendicular pe el - plan de polarizare.

Metoda polarimetrica de analiza este bazata pe studierea luminii polarizate.Toate substantele si solutiile pot fi impartite in doua categorii, in functie de comportarea lor fata de lumina polarizata. Substantele capabile sa modifice planul de polarizare a luminii sunt substante optice active.Si invers, substantele care nu sunt capabile sa roteasca planul de polarizare a luminii sunt substante otice inactive.

Prin metoda polarimetrica pot fi analizate doar substante optic active.Daca printr-un strat de acest fel de substante trece o raza polarizata, ea roteste planul de polarizare.Planul de polarizare a razei emergente este rotit cu un anumit unghi, denumit unghiul de rotatie a planului de polarizare.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.