Metodologia infiintarii unei societati comerciale

Trimis la data: 2010-02-03
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 19
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Alexei_G
Dimensiune: 39kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Societatea este definita prin legea privind stimularea intreprinzatorilor privati pentru infiintarea si dezvoltarea IMM-urilor.
Conceputul de IMM se refara la o persoana sau un grup de persoane organizate potrivit anumitor cerinte organizatorice, economice, juridice si manageriale care desfasoara procese de munca concretizate in obtinerea produse si servicii, toate activitatile fiind subordonate obtinerii de profit.
Nu intra in aceasta categorie administratiile publice si bancile.
IMM.urile care isi desfasoara activitatea in sfera de productie mai pot fi definite si dupa numarul scriptic anual de personal adica:

Cursuri similare:

Principalii factori ai mediului ambiant:
- Concurenta, care se manifesta prin: cresterea gradului de concentrare, prin dominarea pietei si prin cresterea costurilor fixe.
- Progresul tehnic, care se concretizeaza prin: cresterea eforturilor de creare de noi produse si servicii.
- Relatiile cu furnizorii si clientii, care se manifesta prin: tendinta de crestere a puterii de negociere; dezvoltarea unor strategii moderne de marketing; crearea unor filiere de productie si distributie.

- Relatiile cu piata financiara: creditele sunt principala sursa de creditare pentru o mare parte din IMM-uri, iar ele pot influenta pe de o parte prin costul suplimentar - dobanda, iar pe de alta parte - posibilitatea controlarii intreprinderilor pe piata financiara.
- Concurenta produselor de substitutie, care manifesta tendinte noi precum:
- o dinamica mare privind aparitia si disparitia unor produse de pe piata
- aparitia de produse care satisfac diverse nevoi.

Particularitatile mediului ambiant:
- Existenta unei diversitati de intreprinderi dpdv al marimii.
- Calitatea unei economii consta in capacitatea acesteia de a stimula infiintarea si dezvoltarea de noi IMM-uri, in paralel cu manifestarea tendintei de faliment, de disparitie a altor intreprinderi de pe piata.
- Manifestarea tendintei de aparitie a unor intreprinderi mari asigurand respectarea cerintelor de eficienta si de reducere a riscului privind esecul in afaceri.

- Modul de manifestare al puterii: la nivelul intreprinderii, puterea decizionala poate sa apartina fie actionarilor, fie managementului.
- Orice intreprindere este o org dinamica, flexibila, intr-o continua adaptare la mediu.
- Orice intreprindere isi desfasoara activitatea sub amenintarea unor riscuri.
- Cel mai adesea intreprinderile isi propun obiective de crestere a competitivitatii.
- In cazul IMM-urilor creste riscul de faliment si pentru a fi competitiva o intreprindere trebuie sa intuiasca evolutia economica, tehnologica si financiara.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.