Microcontrolere PIC - set de instructiuni

Trimis la data: 2010-08-18
Materia: Informatica
Nivel: Facultate
Pagini: 25
Nota: 5.98 / 10
Downloads: 1
Autor: Irina Lascar
Dimensiune: 54kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Ea a fost deja mentionat faptul ca microcontroler difera de la alte circuite integrate. Cele mai multe dintre ele sunt gata pentru instalare in tinta, la fel de dispozitiv care sunt, ceea ce nu este cazul cu microcontrolere. Pentru ca microcontroler pot sa opereze, are nevoie de instructiuni precise cu privire la ceea ce facem.

Cursuri similare:

Instructiuni de transfer de date
De transfer de date cu microcontroller are loc intre registrul de lucru W (numit acumulator) si un registru care reprezinta orice locatie din memoria RAM interne, indiferent daca este vorba speciale sau functia in scop general registre.Primele trei instructiuni de literatura pentru a muta registrul W (MOVLW este de la literatura pentru a muta W), mutati date de la W inregistreaza-te pentru a RAM si de la RAM la registrul W (sau in aceeasi locatie RAM, cu schimbarea doar pe pavilion Z). Instructiunea CLRF f sterge registru, intrucat CLRW sterge W registru. Instructiunea SWAPF f swap nibbles in termen de registru (o nibble contine patru biti).

Arithmetic-logica Instructiuni
Similare cu cele mai multe microcontrolere PIC suporta doar doua instructiuni aritmetice-plus si Navigare. Steaguri C, DC, Z sunt stabilite in mod automat in functie de rezultatele Navigare plus sau. Singura exceptie este pavilionul C. Din Navigare se face ca plus cu valoare negativa, pavilionul C este Inverted Navigare dupa. Aceasta inseamna ca pavilionul C este stabilit in cazul in care este posibil, pentru a efectua operatia si eliminate in cazul in care se scade numarul mai mare de la un mai mici. Logica de un (1) din PIC este capabil de a efectua operatiuni si, sau, ex-sau, inverting (COMF) si rotatie (RLF si RRF).

Instructiuni de roti, care de fapt un registru roti sale de biti prin pavilionul C de catre un pic stanga (fata de biti 7) sau dreapta (spre biti 0). De biti mutat de la registru este mutat la pavilionul C, care este automat mutat in biti pe partea opusa a registrului.

Bit-orient Instructiuni
Instructiunile BCF si BSF clare sau orice set de biti in memorie. Desi pare a fi o operatiune simpla, nu este asa. Primul procesor afisari intregul byte, schimba un pic si sa rescrie intregul byte in aceeasi locatie.

Programul de control Instructiuni
PIC16F887 executa instructiunile du-te, CALL, intoarceti-va in acelasi fel ca toate celelalte microcontrolere face. O diferenta este ca stiva este independenta de la interne RAM si dispune de 8 niveluri. The 'RETLW k' este identica cu instructiuni pentru a va intoarce instructiunea, cu exceptia ca o constanta definita de instruire operand este scris in registrul W, inainte de a reveni la subroutine.

Aceasta instruire tabels Lookup permite sa fie usor de creat, prin crearea unui tabel ca o subroutine format din 'RETLWk "instructiuni de utilizare, in cazul in care literals" k "apartin tabelului. Urmatorul pas este de a scrie pozitia constanta k (0, 1, 2, 3 ... n) de a Wregister de apel si de subroutine (tabel), folosind instructiunea CALL. Tabelul de mai jos consta din urmatoarele literals: k0, k1, k2 ... kn.

Principala movlw 2; scrie numarul 2 pentru a acumulatorului Privire de apel; trece la cautarea de masa Privire addwf PCL, f; adauga acumulator si programul de cur; adresa de inchiriere (PCL) retlw k0; intoarce de la subroutine (acumulator contine k0) retlw k1; .. . retlw k2; ... ... ; ... ... ; ... retlw kn; intoarce de la subroutine (acumulator contine kN)

Pe prima linie a subroutine (instruire ADDWF PCL, f) pur si simplu adauga constanta "k" W de la registru si tabelul de start adresa, care este stocat in registrul PCL. Rezultatul este real in programul de date adresa de memorie. Revenind de la subroutine, W registru va contine adreseaza constanta k. In acest caz, este constanta 'k2'.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.