Mijloace si instrumente de promovare

Trimis la data: 2010-06-09 Materia: Marketing Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 52
Autor: Stoica Vlad Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Publicitatea include totalitatea actiunilor care au drept scop prezentarea indirecta (nepersonala) orala sau vizuala a unui mesaj in legatura cu un produs, un serviciu sau firma de catre orice sustinator (platitor) identificat.Deoarece exista multe forme si utilizari ale publicitatii, este greu sa se faca aprecieri generale referitoare la elementele sale distincte in calitate de componenta a activitatii promotonale. Atuurile acesteia sunt, in general: prezentarea publica a mesajelor, puterea de influentare, expresivitatea sporita, caracterul impersonal.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Publicitatea poate fi utilizata atat pentru a crea o imagine unui produs sau serviciu, cat si pentru a impulsiona vanzarile, interesul "consumatorilor", dorinta lor de a fi bine infomati, fiind o modalitate eficienta de a realiza contactul cu un public numeros si dispersat geografic, la un cost foarte mic pentru fiecare expunere.

Publicitatea este "semnalul, sursa si simbol, al triumfului industriei culturale". Ea este cel mai utilizat mijloc pe care il au la dispozitie firmele pentru a se face cunoscute, stimuland cererea si reliefand avantajele si modul de folosire a produsului sau serviciului. Importanta publicitatii pe pietele straine este subliniata de faptul ca, dintre toate aspectele marketingului international, acesteia i se acorda cea mai mare atentie.

Concentrandu-se pe creatie, agentiile de publicitate pornesc de la ideea ca marketingul este, mai degraba, o''batalie'' a mesajelor publicitare decat a produselor. Agentiile doresc sa castige "razboiul publicitatii" pentru a primi premii, recunoastere in media si contracte noi.

In lumea comunicarii, publicitatea este considerata drept domeniul cel mai propice de manifestare a creativitatii; se pot inventa noi mijloace de comunicare, iar actualele mass-media pot fi utilizate in mod cu totul nou, prin re-contextualizare, modernizare etc.

1.1.Publicitatea in mass-media
Cand publicul receptor al mesajului promoponal este format dintr-un
grup mare de oameni, vorbim despre "comunicare in masa". Termenii "comunicare in masa" si "mass-media" sunt atat de incetateniti in limbajul nostru, incat par sa ne scuteasca de orice reflectie suplimentara asupra semnificatiei lor. Mass-media = reprezinta pluralul de la mass-medium, notiune ce constituie un mijloc de comunicare cu o audienta mare (presa scrisa, radio, televiziunea). De multe ori, termenul de mass-media este grsit interpretat ca fiind la singular.

Comunicarea prin mass-media (presa scrisa, radio, televiziune)
reprezinta forma prin care mesajele - avand un caracter public (deci fara restrictii sau delimitari personale privind receptarea) si folosindu-se de o tehnologie de difuzare (media) - se adreseaza unei largi audiente, intr-un mod indirect (caci partenerii comunicarii sunt distantati in spatiu si timp) si unilateral (ceea ce exclude inversarea rolurilor de emitator si receptor).Acest mod de comunicare reprezinta o cale importanta in stabilirea relatiilor interumane, atat prin intermediul mijloacelor specifice traditionale, cat si a celor moderne.

Publicitatea in presa scrisa. Presa cuprinde mai multe suporturi publicitare, care se deosebesc intre ele prin anumite caracteristici, cum ar fi: tirajul, structura cercului de cititori, termenul de aparitie si aria de raspandire.Dat fiind numarul mare si caracterul deosebit al publicatiilor, se acorda o importanta mare selectionarii acestora, operatie care trebuie facuta tinand seama de caracteristicile pe care le prezinta fiecare din ele.

Criteriile care stau la baza alegerii unei publicatii sunt: structura cercului de cititori; difuzarea teritoriala; momentul aparifiei publicatiei; sexul cititorilor; limba sau nationalitatea cititorilor; tirajul; pretul de vinzare al spatiului; calitatea tipografica; prestigiul publicatiei.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.