Modul de recoltare a probelor de apa uzata

Trimis la data: 2013-11-21 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 10 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: cori210 Dimensiune: 32kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Prelevarea probelor pentru ape potabile, uzate si subterane se face conform: SR ISO 5667-1/1998- Calitatea apei. Prelevare-partea 1- Ghid general pentru stabilirea programelor de prelevare.
SR ISO 5667-2/1998- Calitatea apei. Prelevare-partea 1- Ghid general
pentru tehnici de prelevare.SR ISO 5667-3/1998- Calitatea apei. Prelevare-partea 1- Ghid general pentru conservarea si manipularea probelor.SR ISO 5667-6/1997-Calitatea apei. Prelevare-partea 6- Ghid pentru prelevarea de ape din rauri si din cursuri de apa.
SR ISO 5667-10/1992- Calitatea apei. Prelevare- partea 10-Ghid general
pentru prelevarea apelor uzate.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

Recipientii pentru recoltarea probelor constau in recipienti de sticla cu dop slefuit sau din material plastic (polietilena, polipropilena, policarbonat) cu dop din acelasi material si capacitatea de 0,5 2 l.
NOTA : recipientii de prelevare se folosesc strict, la prelevarea de probe apa.Pentru determinarea substantelor extractibile cu solventi organici, recipientii se clatesc in prealabil cu solventul utilizat la dozarea acestora.

Recipientii pentru prelevare se curata in general cu apa si detergent apoi se clatesc cu apa de robinet iar in final cu apa distilata.
Recipientii din sticla trebuie curatati in prealabil cu un amestec oxidant, apoi cu apa de robinet si in final cu apa distilata.
Pentru anumite determinari unde este necesar se face o spalare suplimentara.

Inainte de prelevare, recipientul in care se face prelevarea se clateste cu proba care se preleveaza, cu scopul de a reduce la minim riscurile contaminarii. Trebuie acordata o grija deosebita clatirii care urmeaza dupa spalare atunci cand sunt analizati detergenti.
Clatirea cu apa de analizat nu trebuie sa se efectueze atunci cand prin aceasta este posibila introducerea de erori rezultatul analizelor ulterioare (de exemplu dozarea materiilor grase, produse petroliere etc.).

Echipamentul cel mai simplu utilizat pentru prelevarea probelor din efluenti se compune dintr-un borcan sau flacon cu gatul larg prevazut cu o sfoara de lungime adecvata si un volum de cel putin 0,3 l. Materialul din care este confectionat echipamentul trebuie sa fie inert, nesusceptibil sa perturbe analizele care se vor efectua asupra probelor.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.