Modul de recoltare a probelor de apa uzata

Trimis la data: 2013-11-21
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 8.36 / 10
Downloads: 2
Autor: cori210
Dimensiune: 32kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Prelevarea probelor pentru ape potabile, uzate si subterane se face conform: SR ISO 5667-1/1998- Calitatea apei. Prelevare-partea 1- Ghid general pentru stabilirea programelor de prelevare.
SR ISO 5667-2/1998- Calitatea apei. Prelevare-partea 1- Ghid general
pentru tehnici de prelevare.SR ISO 5667-3/1998- Calitatea apei. Prelevare-partea 1- Ghid general pentru conservarea si manipularea probelor.SR ISO 5667-6/1997-Calitatea apei. Prelevare-partea 6- Ghid pentru prelevarea de ape din rauri si din cursuri de apa.
SR ISO 5667-10/1992- Calitatea apei. Prelevare- partea 10-Ghid general
pentru prelevarea apelor uzate.

Cursuri similare:

Recipientii pentru recoltarea probelor constau in recipienti de sticla cu dop slefuit sau din material plastic (polietilena, polipropilena, policarbonat) cu dop din acelasi material si capacitatea de 0,5 2 l.
NOTA : recipientii de prelevare se folosesc strict, la prelevarea de probe apa.Pentru determinarea substantelor extractibile cu solventi organici, recipientii se clatesc in prealabil cu solventul utilizat la dozarea acestora.

Recipientii pentru prelevare se curata in general cu apa si detergent apoi se clatesc cu apa de robinet iar in final cu apa distilata.
Recipientii din sticla trebuie curatati in prealabil cu un amestec oxidant, apoi cu apa de robinet si in final cu apa distilata.
Pentru anumite determinari unde este necesar se face o spalare suplimentara.

Inainte de prelevare, recipientul in care se face prelevarea se clateste cu proba care se preleveaza, cu scopul de a reduce la minim riscurile contaminarii. Trebuie acordata o grija deosebita clatirii care urmeaza dupa spalare atunci cand sunt analizati detergenti.
Clatirea cu apa de analizat nu trebuie sa se efectueze atunci cand prin aceasta este posibila introducerea de erori rezultatul analizelor ulterioare (de exemplu dozarea materiilor grase, produse petroliere etc.).

Echipamentul cel mai simplu utilizat pentru prelevarea probelor din efluenti se compune dintr-un borcan sau flacon cu gatul larg prevazut cu o sfoara de lungime adecvata si un volum de cel putin 0,3 l. Materialul din care este confectionat echipamentul trebuie sa fie inert, nesusceptibil sa perturbe analizele care se vor efectua asupra probelor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.