Monitoringul ecologic

Trimis la data: 2009-12-29
Materia: Ecologie
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.89 / 10
Downloads: 0
Autor: Cristina_C
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Mediul inconjurator specific omului, care este in centru, este format din Mediul transformat, Mediul natural si Mediul construit - artificial.
Mediul Natural este format din partea abiotica (atmosfera, hidrosfera, litosfera) si partea biotica (biosfera, ecosisteme, populatii cu functii specifice).
Mediul Transformat format din paduri si parcuri, agrosfera, agroecosisteme si acvacultura.
Mediul Construit format din tehnosfera industriei si serviciilor, spatiul locuit, cai de comunicatii, ecosisteme create si dependente total de om.

Cursuri similare:

Cu cat se actioneaza mai mult in sensul iesirii din parametri normali de variatie (depasirea capacitatii de suportabilitate a mediului), cu atat capacitatea de REZILIENTA (revenirea ecosistemelor la starea initiala) este pusa sub semnul intrebarii, ducand la modificari ale echilibrului ecologic.Cunoasterea evolutiei calitatii si cantitatii componentelor mediului; Apare ca o necesitate dat fiind dorinta omului de a-si asigura o viata mai buna, un mediu prielnic vietii.

Orice dezvoltare impune cunoastere calitatii tuturor factorilor de mediu pentru a putea asigura dezvoltarea durabila si in acelasi timp garantia existentei pe tera. Calitatea mediului este hotaratoare si asupra sigurantei existentei pe termen lung a activitatilor dezvoltate, privite ca afaceri.Faptul ca poluare nu are limite in special datorita vectorilor de transport a acesteia, apa si aerul, nu putem considera ca suntem limitati in teritoriu si ca poluarea ne influenteaza numai pe noi, in cadrul spatiului pe care ne desfasuram activitatea curenta.

Crearea unu sistem de supraveghere a mediului este si unul dintre principiile Legii protectiei mediului, cu componente pentru fiecare factor de mediu. Analiza acestor monitorizari trebuie sa se faca luand-se in considerare si interactiunea dintre ele.
Garantia unei monitorizari si raportari a emisiilor, precisa si verificabila, o constituie respectarea urmatoarelor principii:
Exhaustivitate. Monitorizarea si raportarea referitoare la o instalatie trebuie sa acopere toate emisiile de proces si de ardere provenite din totalitatea surselor de emisie.

Coerenta. Emisiile monitorizate si raportate trebuie sa fie comparabile de-a lungul timpului. In acest scop, se vor folosi aceleasi metodologii de monitorizare si seturi de date Metodele de monitorizare pot fi modificate daca acest lucru permite imbunatatirea preciziei datelor raportate. Modificarile aduse metodologiilor de monitorizare vor face obiectul unei aprobari din partea autoritatilor competente si vor fi documentate.

Transparenta. Datele de monitorizare, inclusiv presupunerile, referintele, datele de activitate, factorii de emisie, factorii de oxidare si factorii de conversie sunt obtinute, inregistrate, adunate, analizate si documentate, astfel incat sa permita reproducerea determinarii emisiilor de catre verificator si autoritatea competenta.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.