Nave in regim de sustentatie

Trimis la data: 2010-08-20 Materia: Transporturi Nivel: Facultate Pagini: 21 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Valentin_C Dimensiune: 191kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Daca o placa plana fixa este asezata simetric-transversal fata de directia de miscare a fluidului nevascos, omogen si stabil, atunci in apropierea placii, curentul se separa si se indeparteaza la infinit de-a lungul suprafetei placii (fig.1.30). S-a notat cu v viteza fluidului, cu pa presiunea constanta a mediului ambiant si cu Fp forta de presiune normala pe suprafata udata a placii.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

In cazul fluidului real, vascos, comportarea curentului aplicat normal pe placa fixa este complicata de formarea unei zone turbionare mari si a tensiunilor tangentiale pe suprafata placii.
Sa presupunem ca placa plana fixa este asezata sub un unghi de inclinare fata de directia de miscare a fluidului ideal (fig.1.31). Simetria curgerii va dispare si o mare parte a jetului va fi orientata in jos.

Curba critica a curentului (pe care este simbolizata viteza v ) nu este o linie dreapta si nu coincide cu axa curentului, asa cum se intampla in cazul placii plane transversale.
In consecinta, forta de presiune Fp actioneaza in centrul de presiune X si nu in punctul critic St (punctul stagnarii particulelor de fluid).

In continuare, se considera miscarea unei placi plane inclinate pe suprafata de separatie aer-apa, caz mai apropiat de regimul functionarii navei glisoare (fig.1.32).Se considera ca apa aflata initial in repaus are adancime infinita, iar placa plana (normala pe planul foii, cu suprafata infinita) se deplaseaza cu viteza v. Lungimea placii plane s-a notat cu . In situatia inclinarii mici a placii plane, cantitatea de apa aruncata inainte este mica si se transforma in stropi.

S-a notat cu indice 1 lungimea udata a placii, LW, cu indice 2 baza jetului de stropi si cu indice 3 jetul de stropi.
In fig.1.33 este reprezentata distributia tipica a vitezei si coeficientului de presiune pe suprafata glisoare a placii plane inclinate.
Coeficientul de presiune este definit cu relatia:

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.