Necesitati de finantare ale ciclului de exploatare

Trimis la data: 2010-01-21
Materia: Contabilitate
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: Eduard_L
Dimensiune: 19kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
11.1 Necesarul de finantare a ciclului de exploatare exprima nevoia totala de capitaluri pentru procurarea stocurilor si asigurarea unui sold normat de creante care sa determine desfasurarea eficienta a ciclului de exploatare (NFCE).
Fundamentarea NFCE reprezinta un pas important in planificarea echilibrului financiar pe termen scurt, intrucit ne furnizeaza informatii privind marimea investitiilor de capital in activele circulante.

Cursuri similare:

Unde: k = coeficientul de corectie specific pentru unele faze in care cheltuielile nu cresc uniform sau nu raman constante pe toata perioada imobilizarii.
k are un nivel de 0,5 din faza de aprovizionare (cind se aplica in intervalul mediu intre doua aprovizionari) sau de 0,5 - 1,0 in faza de productie.

Marimea coeficientului de corectare (k) cu care se ajusteaza cheltuielile de fabricatie, difera de ritmul de alocare a capitalurilor banesti in formarea stocurilor de produse in curs de fabricatie.
In vederea stabilirii necesarului de finantat trimestrial pe total active circulante (NecTRIM), productia fizica previzionata si costul unitar antecalculat se preiau din bugetul productiei; iar viteza de rotatie din anul de baza se calculeaza pe baza datelor din bilantul si contul de rezultate al exercitiului precedent si se ajusteaza in functie de elementele previzibile din anul de plan.

Dr0 = , in care:
ac0 = soldul mediu al activelor circulante din anul de baza;
PMan0 = q0 x cc0, in care:
q0 = productia fizica realizata in anul de baza;
cc0 = costul complet efectiv (realizat in anul de baza).
Pentru fiecare trimestru durata de rotatie ramane aceeasi (ajustandu-se in functie de previziunile anului de plan), ceea ce se schimba este doar nivelul productiei planificate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.