Necesitatile de finantare ale activitatii intreprinderii

Trimis la data: 2010-01-19 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Luigi_F Dimensiune: 22kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui curs: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Scopul de baza al indicatorilor de activitate (denumiti si indicatori de gestiune) este cel de cuantificare a vitezei cu care un anumit element bilantier parcurge circuitul bani-produs-bani. Acesti indicatori furnizeaza informatii cu privire la viteza de intrare sau de iesire a fluxurilor de trezorerie ale intreprinderii, precum si la capacitatea intreprinderii de a controla capitalul circulant si activitatea comerciala de baza.
Referate similare: Nu exista cursuri similare

5.3 Sistemul de rate cinetice
Cei mai utilizati indicatori de activitate sunt (conform OMFP nr. 1752/2005, nota explicativa 9, exemplu):
1) Viteza de rotatie a structurilor
Drst = x 365
Exprima numarul de zile in care bunurile sunt stocate in unitate
Krst =
Exprima de cate ori a fost rulat stocul de-a lungul exercitiului financiar
2)Viteza de rotatie a debitelor clienti calculeaza eficacitatea intreprinderii in colectarea creantelor sale
Drcl = x 365

Exprima numarul de zile pana la data la care debitorii isi achita datoriile catre intreprindere.
O valoare in crestere poate indica probleme legate de controlul creditului acordat clientilor, in consecinta, creante mai greu de incasat (clienti sau platnici)
3) Viteza de rotatie a creditelor - furnizor aproximeaza numarul de zile de creditare pe care intreprinderea il obtine de la furnizorii sai.
Drfz = x 365

unde, pentru aproximarea achizitiilor se poate utiliza costul vanzarilor sau cifra de afaceri.
4) Viteza de rotatie a activelor totale exprima eficienta utilizarii activelor intreprinderii.
KrA =
Elementele de activ si de datorie se preiau din bilant, la nivelul marimii medii a soldurilor, iar cifra de afaceri si componentele valorice ale acesteia se preiau din contul de profit si pierdere.

5.4 Metoda normativa de previziune a echilibrului financiar
Prin intermediul ratelor de rotatie se poate reconstrui bilantul exprimat in numarul de zile de reinnoire a elementelor de active si de achitare a datoriilor (in pasiv). Pe baza acestui bilant pot fi dimensionati indicatorii de echilibru financiar exprimati in numar de zile de reinnoire prin cifra de afaceri: fondul de rulment exprimat in zile (FRz), nevoia de fond de rulment exprimata in zile (NFRz) trezoreria neta exprimata in zile (TNz).

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.