Negociere comerciala internationala

Trimis la data: 2010-09-10
Materia: Comert
Nivel: Facultate
Pagini: 12
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Ionut Paraschiv
Dimensiune: 27kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui curs:
Operatiuni comerciale: import, export, barter (schimb), reexport
Operatiuni de cooperare: licentiere, francizare, societati mixte, export de obiective industriale (turn-key: contract la cheie)
Implantari in strainatate: filiala, sucursala, birourile comerciale
proactive: accesul la resurse, reducerea costurilor, (reducerea constului unitar), prelungirea ciclului de viata al produsuluireactive: presiunea concurentei, scaderea vanzarilor, cresterea costurilor de prod, apropierea de clienti

Cursuri similare:

Casele de comert sunt companii care achizitioneaza marfuri de la producatori si le comercializeaza pe pietele internationale. Ele realizeaza tranzactiile in nume si pe cont propriu, existand un contract comercial de vz-cump intre ele si producator, cat si intre ele si importator. (utilizatorul final) Castigul casei de comert este realizat din diferenta de pret intre pretul de la client (importator) si pretul platit exportatorului (vanzatorul, producatorul). Acestea (trading houses) sunt firme mari care au retele de distributie in strainatate, creaindu-sipropriul aparat comercial in aceste tari.

Comerciantul exportator actioneaza pe cont propriu cumparand marfurile de pe piata interna , pe care le comercializeaza la export. El poate intra in categoria de angrosist.Comerciantul poate juca un rol inclusiv in fianantarea operatiunilor de export, urmand sa recupereze contravaloarea mf de la importator, el garantand fata de producator plata livrarilor sale.Comunicarea de companie se realizeaza de companie prin metode si instrumente utilizate pentru promovarea produselor si serviciilor companiei.

Publicitatea are un caracter de unidirectionare a fluxurilor internationale.Prin intermediul mass media se transmit mesaje catre clienti intr-un proces continuu, fara a a se primi feed-back de la acestia. Publicitatea (advertising) are rolul de a spori procentul vanzarilor sau cota de piata detinuta de compania respectiva. Pentru a realiza ac activitate companiile producatoare de bunuri sau prestatoare de servicii apeleaza la companiile publicitare.

De regula, acestea dispun de retele internationale de agenti care presteaza servicii de publicitate pentru companiile-mama (de regula o companie multinationala utilizeaza acceasi agentie de publ in toate tarile in care este prezenta.)Relatiile publice (Public Relations) reprez activitatea directa desfasurata de companie in scopul crearii unei imagini favorabile a companiei si a produselor comercializate de aceasta,
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.